Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Η υπερβολή στις διαφημίσεις

Οι πιο εξωφρενικές διαφημίσεις που έχω δει, είναι εκείνες που αναφέρονται σε προϊόντα καθαρισμού... Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο!
Όταν αναφέρονται σε υγρό πιάτων, δείχνουν δεκάδες πιάτα άπλυτα (λες και δεν τα πλένουν ποτέ), με λεκέδες που έχουν γίνει πλέον ένα με το κάθε πιάτο, ποτήρι, πιρούνι, κτλ.
Όταν αναφέρονται σε απορρυπαντικό ρούχων, βλέπουμε δήθεν άτσαλες κινήσεις που γεμίζουν κάθε μπλούζα - παντελόνι με κέτσαπ, μουστάρδα, κραγιόν, μελάνι, λάδι, κτλ.
Όταν αναφέρονται σε είδη καθαρισμού για το σπίτι, δείχνουν τοίχους και πατώματα μέσα στη μαύρη μαυρίλα, σαν να μην έχουν καθαρίσει ποτέ εκεί μέσα!
Η υπερβολή δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν... Παν μέτρον άριστον.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Πήξαμε στο ποδήλατο! Πάντα τέτοια!

Πλέον σε αρκετές σελίδες στο internet θα βρείτε σχετικό υλικό αναφορικά με το ποδηλατικό Σαββατοκύριακο που πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Οκτωβρίου, το οποίο είχα αναφέρει σε παλιότερη ανάρτηση.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω προσωπικά.

Θα τηρήσω όμως το μηνιαίο ραντεβού για το critical mass ride του Νοέμβρη (Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, Πλατεία Συντάγματος, 6:00 το απόγευμα). Λεπτομέριες εδώ

Σχετικό υλικό για το περασμένο Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου(φωτογραφίες, βίντεο, ενημέρωση, κτλ):

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Αλληλογραφία και κλέφτες

Πόσοι από μας πολλές φορές έχουμε χάσει την αλληλογραφία μας, παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις ότι έχει παραδοθεί κανονικά; Ή πόσες φορές βρίσκουμε δικούς μας φακέλους ανοιγμένους;
Εξωφρενικά πράγματα. Ειδικά στις πολυκατοικίες, γίνεται το έλα να δεις. Πριν λίγες εβδομάδες, φεύγοντας για ψώνια, ήταν γεμάτος ο πάγκος από γράμματα. Λέω θα τα δω μετά. Στην επιστροφή (με μισή ώρα απουσίας) έλειπαν όλα! Δεν νομίζω πως σε μισή ώρα βάλθηκε όλη η πολυκατοικία να πάρει την αλληλογραφία της! Άλλη περίπτωση οι ανοιγμένοι φακέλοι και το εσωτερικό τους πεταμένο απο εδώ κι από εκεί.
Αυτοί που ανοίγουν ή κλέβουν την ξένη αλληλογραφία, τι καταλαβαίνουν; Τουλάχιστον για να καταλάβουμε κι εμείς τι τους ωθεί να σκορπάνε τα ξένα χαρτιά. Και να πεις κανείς ότι υπάρχει περίπτωση να βρεις λεφτά στους φακέλους; Όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...
Γι' αυτό αφήστε την αλληλογραφία του κοσμάκη ήσυχη!

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Ασυμβατότητα και format

Έχοντας webcam αλλά επειδή λόγω λάπτοπ δεν ήθελα να την κουβαλάω απο εδώ κι απο εκεί στις συχνές μετακινήσεις μου, είπα κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή Mobiola WebCam 2 for S60 3rd Edition (είναι μια εφαρμογή που μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε webcam για χρήση στον υπολογιστή).
Αφού όλα πήγαν καλά με την εγκατάσταση, έτρεξα και τα δύο προγράμματα (pc-mobile) και συνεργάζονταν άψογα.
Άνοιξα το ManyCam 2.1 ώστε να δοκιμάσω αν σηκώνει εφέ η προβολή της εικόνας, αλλά εκεί δεν γινόταν σωστή μετάδοση, και ύστερα από λίγο έκλεινε το πρόγραμμα. Δεν πειράζει σκέφτηκα, σιγά το σπουδαίο. Το άφησα ως έχει.
Πάτησα μετά το Windows Live Messenger να κάνω δοκιμή κι εκεί. Έκανα διπλο κλικ στο εικονίδιο, και περίμενα. Δεν έγινε τίποτα. Ο υπολογιστής φερόταν σαν να μην έκανε καμιά εργασία (δεν άναβε το φωτάκι του σκληρού). Άνοιξα έναν φάκελο, άνοιγε φυσιολογικά. Πάτησα ξανά το msn, τίποτα... Δεν άνοιγε καν. Στην διαχείριση εργασιών - διεργασίες, φαινόταν πως άνοιξε η εφαρμογή όσες φορές την είχα κλικάρει, αλλά κατανάλωνε ελάχιστη μνήμη. Το έβγαλα, το ξαναέβαλα, τα ίδια. Με τα πολλά, το msn παρέδωσε πνεύμα. Είπα λοιπόν, καιρός για φορμάτ. Κι έτσι έκανα...
Αφού έγραψα σε dvd (κρατάω συχνά αντίγραφα ασφαλείας) τα σημαντικότερα αρχεία, έβαλα στο λαπτοπ το cd αποκατάστασης που ήταν μαζί με την αγορά του. Έτσι έσβησαν όλα τα αρχεία, και μπήκαν απ' την αρχή τα XP και οι απαραίτητοι drivers.
Κατόπιν, πέρασα ένα ένα τα προγράμματα που χρειάζομαι, κάνοντας συχνά σημεία επαναφοράς, όπως και πριν βάλω το Mobiola WebCam. Μόλις το έβαλα, δεν άνοιγε το msn. Απεγκατέστησα και επαναεγκατέστησα το msn, πάλι δεν άνοιγε. Έβγαλα το Mobiola WebCam, τα ίδια. Αν μπλοκάρει μια φορά, δεν ξανανοίγει το msn.
Οπότε έκανα επαναφορά συστήματος στο πιο πρόσφατο σημείο. Άνοιξε πλέον το msn χωρίς την ύπαρξη του Mobiola WebCam στον υπολογιστή. Δεν ξαναέβαλα το Mobiola WebCam και το έσβησα από το κινητό. Έτσι, δεν εμφανίστηκαν άλλα προβλήματα. Τέλος καλό, όλα καλά...

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Η απελπισμένη κραυγή της φύσης

Χτες, Σάββατο απόγευμα, δεν έβρεξε. Δεν ήταν βροχή αυτό. Ήταν τα δάκρυα της φύσης για το κακό που της έχουμε κάνει. Εγώ, εσύ, όλοι μας. Ο καθένας με τον τρόπο του, άλλος πολύ κι άλλος λίγο.
Βλέποντας τις στάλες να αναζητούν μανιασμένα την σύγκρουση με το έδαφος, κατάλαβα πως έχουμε πάρει έναν δρόμο χωρίς γυρισμό. Ότι και να κάνουμε πια, η φύση έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα.
Γι' αυτό, από εδώ και στο εξής, τα δικά μου τα μάτια δεν θα βλέπουν πια την βροχή που ποτίζει τα δέντρα και δροσίζει την Γη. Τα δικά μου τα μάτια θα βλέπουν τα δάκρυα της φύσης, που βγαίνουν απ' την στενοχώρια και την οργή της, για τον τρόπο που της φερθήκαμε. Επαναλαμβάνω: Εγώ, εσύ, όλοι μας...

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Α ρε Nokia!

Πολλοί απο εμάς, έχουμε ένα απλό κινητό τηλέφωνο να κάνουμε τη δουλειά μας... Δεν κρασάρει, δεν κολλάει ιούς, κτλ... Μιλάμε για τα απλά κινητά ε... Άντε που και που βάζουμε κάνα παιχνίδι ή καμιά απλή εφαρμογή.
Τι γίνεται όμως όταν ο χρήστης ενός απλού κινητού αποφασίζει να πάρει ένα smartphone; Της ...Nokia το κάγκελο! (Υπάρχουν κι άλλα, απλώς στο παράδειγμα μας θα χρησιμοποιήσω τη Nokia).
Και για να ξεκαθαρίσω τι εννοώ...
Όταν αγοράζαμε το απλό κινητό, απλά βάζαμε μέσα την sim, και τελειώσαμε. Έτοιμο! (Τα παλιότερα κινητά δεν αποθήκευαν καν τις επαφές στη μνήμη τους).
Στα smartphones, βάζεις την sim, ελέγχεις για αναβαθμίσεις στο κινητό, ψάχνεις για προγράμματα, παιχνίδια, θέματα, κι ότι άλλο μπορείς να χώσεις μέσα. Χώρια τα μηνύματα σφαλμάτων που πετάει ώρες ώρες όταν δεν ξέρεις τι βάζεις και που! (Με το συμπάθειο).
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Nokia που χρησιμοποιεί Symbian στα κινητά της, έχει τα series 40, 60, 80, και διάφορες εκδόσεις (μέχρι και την 9) και αλίμονο στον κακομοίρη που κατεβάζει με τις ώρες εφαρμογές για s60 ενώ έχει την s40 για παράδειγμα.
Προσωπικά ακολούθησα την παροιμία "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", και παρόλο που δεν είχα smartphone nokia, άρχισα να διαβάζω γι' αυτά. Αποτέλεσμα: έφτιαχνα τα smartphone nokia φίλων, κι άκουσα τις πιο αστείες -και συνάμα τραγικές- εμπειρίες.
Έχουν κολλήσει ιούς, έχουν κάνει κάτι -ένας Θεός ξέρει τι- και το κινητό συμπεριφέρεται σαν στοιχειωμένο, έχουν κατεβάσει δεκάδες εφαρμογές που δεν δούλευαν τελικά, κι άλλα πολλά.
Έχω δει γιαγιάδες με smartphones στα χέρια (δώρο κάποιου προφανώς) που όταν πατάνε άλλα κουμπιά από αυτά που ξέρουν, πανικοβάλλονται :Ρ
Συμπέρασμα: Αν έχετε απλό κινητό και θέλετε να καταλήξετε με smartphone, θα ασχοληθείτε με αυτό πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζεστε...!

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Φιλία: Μια σπάνια πραγματικότητα ή μια συχνή πλάνη;

Έχω αρχίσει πραγματικά να αναρωτιέμαι γιατί έχουν κάνει καραμέλα την λέξη "φίλος". Λένε φίλο τον ένα, φίλο τον άλλο, αλλά στο τέλος ο φίλος βγαίνει σκύλος (όχι, δεν εννοώ τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου τον σκύλο, εδώ η έκφραση έχει μια τελείως διαφορετική έννοια).
Υπάρχουν δυο κατηγορίες, οι φίλοι και οι "φίλοι". Προτιμώ τους φίλους που μιλάνε ειλικρινά ο ένας στον άλλο, και που ίσως κάποιες φορές τσακώνονται και τα ξαναβρίσκουν, μα είναι πάντα κοντά σε καλές και σε κακές στιγμές. Παρά τους "φίλους" που δεν τσακώνονται ποτέ, μιλάνε με τα ωραιότερα λόγια μεταξύ τους αλλά με τα χειρότερα πίσω απ' τις πλάτες τους, και αδιαφορούν για το πως αισθάνεται ο άλλος.
Η ζωή και ο χρόνος δείχνουν ποιοι είναι φίλοι και ποιοι όχι. Γι' αυτό όσοι έχουμε πραγματικούς φίλους, ας τους δείχνουμε συχνά τι σημαίνουν για μας. Γιατί είναι σπάνιοι...

Η τεχνολογία μεγαλώνει τις ανάγκες μας

Φανταστείτε πως ζείτε στον προηγούμενο αιώνα. Τα μόνα πράγματα που θα ήταν αρκετά για να είστε ευχαριστημένοι, θα ήταν ένα σπίτι, ένα σύντροφο ή οικογένεια, και μια δουλειά. Όποιος τα είχε αυτά, θεωρούσε τη ζωή του τέλεια.

Τόσο απλό ε; Η μυστική συνταγή της ευτυχίας τώρα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

Σήμερα για να είναι κάποιος ευχαριστημένος, εκτός τα παραπάνω, θέλει επιπλέον να έχει:
2-3 σπίτια (για αλλαγή κλίματος βρε αδερφέ), 2-3 αμάξια (ε τι, μόνο ένα; δεν φτάνει), 2-3 κινητά (τελευταίας τεχνολογίας παρακαλώ), τηλεόραση (τελευταίας τεχνολογίας επίσης), στερεοφωνικό, υπολογιστή, φωτογραφική μηχανή, δορυφορική τηλεόραση, γενικά τις πιο σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές κάθε είδους, καθώς και διάφορα αντικείμενα χόμπυ (βιβλία, κάρτες, παιχνίδια, κτλ).

Και πάλι... Δεν φτάνουν! Πολλοί συνέχεια σκέφτονται ποιο κινητό θα πάρουν τον επόμενο χρόνο, ποιο μοντέλο αυτοκινήτου θα πάρουν για δεύτερο, και χίλια δυο άλλα. Έτσι δεν τελειώνει ποτέ η αναζήτηση του τέλειου...

Και σας ερωτώ λοιπόν: Δεν θα θέλατε να είχατε γεννηθεί 100 χρόνια πριν;

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Συμπτώσεις

Με αφορμή το παρακάτω γεγονός, θυμήθηκα ένα παλιό ανέκδοτο για τις συμπτώσεις.
Χτες ταξίδευα με το πλοίο και τυχαία έμαθα πως το ίδιο ταξίδι το έκανε την ίδια ώρα ένας φίλος μου, αλλά εγώ ήμουν στην ανεκ κι αυτός στις μινωικές. Επικοινωνήσαμε με μηνύματα όταν ξεκίνησα πλέον, οπότε δεν προλάβαινε κανείς μας ν' αλλάξει πλοίο.

Ανέκδοτο:
- Ξέρεις το ανέκδοτο με τις συμπτώσεις;
- Όχι.
- Τι σύμπτωση! Ούτε κι εγώ!

Κρύο; Και που να δείτε τι μας περιμένει αυτόν τον Χειμώνα...

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Ο καιρός μας δουλεύει

Χτες το βράδυ ο ουρανός ήταν γεμάτος σύννεφα, για αρκετές ώρες. Ήμουν με την εντύπωση ότι θα βρέξει κατά την διάρκεια της νύχτας.
Όμως, όχι μόνο δεν έβρεξε, αλλά σήμερα έχει έναν ήλιο που σκάει ο τζίτζικας!
Τα σύννεφα πλέον φαίνονται στο βάθος, και η ζέστη καλά κρατεί.
Μήπως να πήγαινα για καμιά βουτιά στη θάλασσα; Λέω, μήπως;

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Χριστόδουλος vs madata

Η ελληνική ιστοσελίδα www.madata.gr, είχε πριν λίγη ώρα ένα αρθρο αναφορικά με την εγχείρηση του Χριστόδουλου, το οποίο έλεγε τα εξής:

"Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη η ώρα η εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος στην οποία υποβλήθηκε τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital στο Μαϊάμι."

Πηγή: http://www.madata.gr/index.php?news=8193

Και τώρα, υπάρχει νέο άρθρο, το οποίο λέει τα εξής:

"Η ηπατική μεταμόσχευση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο δεν κατέστη δυνατή, διότι διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα."

Πηγή: http://www.madata.gr/index.php?news=8195

Τελικά εκεί στο www.madata.gr όταν αποφασίσουν τι έγινε, ας μας πουν κι εμάς...

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Φτιάξε κι εσύ ένα blog, μπορείς!

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την δημιουργία του blog μου, κάθησα και ασχολήθηκα λίγο παραπάνω με το θέμα blog. Δηλαδή από άποψη κατηγοριών, δυνατοτήτων, σκοπών, και άλλα. Διάβασα πάρα πολλά blogs, και αρκετά φόρουμ για το blog. Αυτό που παρατήρησα με έκανε να καταλάβω πως αυτά που ήξερα για το blogging, ήταν ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με αυτά που ισχύουν.
Με λίγα λόγια, προσωπικά πιστεύω πως τα blogs αποτελούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα του διαδικτύου. Διάφορες σελίδες που έμπαινα κατά καιρούς παλιότερα, ανακάλυψα πρόσφατα πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλά blogs! Οι ιδιοκτήτες τους όμως έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με αποτέλεσμα πολλά blogs να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια επαγγελματική ιστοσελίδα.
Οπότε, ένα έχω να πω... Όσοι δεν έχετε blog, σκεφτείτε να φτιάξετε. Σίγουρα έχετε να προσφέρετε ένα μικρό λιθαράκι στον κόσμο του Internet. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλος, και συνεχώς μεγαλώνει...

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Ποδηλατικός γύρος Αθήνας 2007

Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει τον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας για 17η φορά.
Εκκίνηση ποδηλατικού γύρου, στην Πλατεία Κοτζιά, ημέρα Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 10:00 π.μ.
Οι εγγραφές γίνονται από 4 Οκτωβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.



Υπενθυμίζω από προηγούμενη ανάρτηση και την ποδηλατική πορεία το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007.
Λεπτομέρειες εδώ.



Προβλέπεται ένα ποδηλατικό Σαββατοκύριακο!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Messenger Skinner στον υπολογιστή και προβλήματα

Πριν από λίγες εβδομάδες, εγκατέστησα στο λαπτοπ το Messenger Skinner. Για όσουν δεν ξέρουν, είναι ένα έξτρα πρόγραμμα που μπαίνει στο Windows Live Messenger και του προσθέτει ένα νέο μενού με φατσούλες. Μέχρι εδώ καλά (κούνια που με κούναγε).
Μετά από λίγες ώρες, παρατήρησα ότι άνοιγαν κάτι σελίδες με διαφημίσεις, μόνες τους (σε νέο παράθυρο πάντα, ούτε καν σε νέα καρτέλα, επίσης έχω μπλοκαρισμένα τα pop-up). Μετά από λίγες μέρες, κι αφού το φαινόμενο αυτό συνέχιζε, αποφάσισα να τρέξω τα προγράμματα ανίχνευσης που έχω.
Έτρεξα λοιπόν τα: AVG 7.5, SuperAntiSpyware 3.9.1, Ad-Aware 2007, Ad-Aware SE Professional, Spyware Terminator, Spybot 1.4, Advance Windows Care Personal, και CCleaner. Έκανα σε όλα update, και full scan. Τίποτα όμως, το πρόβλημα παρέμεινε. Έτσι αποφάσισα να το ανεχτώ μια και δεν είχα διάθεση για format.
Πριν λίγες μέρες, αναβάθμισα το Spybot, και κατέβασα την έκδοση 1.5 πλέον. Έκανα update, και full scan. Μου έβγαλε ότι βρήκε μόνο 33 αρχεία του Messenger Skinner ( ! ). Παραξενεύτηκα, πάτησα την διόρθωση προβλημάτων, και αμέσως το pc έκανε restart εντελώς απρόοπτα, χωρίς καμιά προειδοποίηση. Όταν έδωσα τον κωδικό χρήστη, πριν προλάβει να φορτώσει τα Windows, έτρεξε μόνο το spybot κι έκανε full scan. Βρήκε πλέον 31 αρχεία απ' το Messenger Skinner, τα οποία κι έσβησε. Μετά φόρτωσαν και τα Windows κανονικά (Σημείωση: Έχω τα Windows Xp Home).
Από τότε δεν μου ξαναπέταξε τις διαφημιστικές σελίδες. Έλεγξα και είδα πως είχε απεγκατασταθεί πλήρως το Messenger Skinner. Δεν υπήρχε πια ούτε στο Windows Live Messenger, ούτε καν στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων.
Το πρόβλημα λύθηκε πλέον και φυσικά ούτε λόγος να ξαναβάλω το Messenger Skinner...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Παλιές ελληνικές ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους

Πολύ καλή η πρωτοβουλία του εβδομαδιαίου περιοδικού "Τηλεθεατής" να έχει με κάθε τεύχος προαιρετικά dvd ελληνικής ταινίας το οποίο περιέχει και ελληνικούς υπότιτλους!
Θα μου πείτε, τι εξυπηρετούν οι ελληνικοί υπότιτλοι αφού μιλάνε ελληνικά; Μα την παρακολούθηση της ταινίας από άτομα με προβλήματα ακοής. Ακόμα κι αυτοί που έχουν εξασκηθεί στην χειλεονάγνωση, δυσκολεύονται να καταλάβουν τα λόγια στις παλιές ελληνικές ταινίες, γιατί σχεδόν πάντα ο ήχος έχει μια χρονική παρέκλιση απ' την εικόνα, χώρια που η ίδια η εικόνα δεν βοηθάει την κατάσταση (μη ξεχνάμε και τις γρήγορες σκηνές που υπάρχουν στις κωμωδίες, εκεί ίσα που προλαβαίνει να ακούσει κάποιος, πόσο μάλλον να διαβάσει τα χείλη) .
Όσοι γνωρίζετε άτομα με προβλήματα ακοής, ενημερώστε τους για την συγκεκριμένη προσφορά, ίσως είναι η μοναδική τους ευκαιρία να απολαύσουν πλήρως τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο...

Ακούστε δωρεάν μουσική στο διαδίκτυο

Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου φτιάχνουν τις δικές τους λίστες τραγουδιών, τις οποίες μπορούν να τις ακούσουν κι άλλοι.
Αν θέλετε ν' ακούσετε μουσική πέρα από αυτήν που έχετε ήδη στον υπολογιστή σας, μπορείτε να μπείτε εδώ και να κάνετε μια αναζήτηση για να βρείτε το είδος της μουσικής που σας ενδιαφέρει.
Επίσης μπορείτε κι εσείς να ανεβάσετε την δική σας μουσική λίστα.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Μεγάλες πτώσεις τιμών στα κινητά τηλέφωνα

Όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε κινητό κι έχετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο υπόψιν σας, αν δεν έχετε χρονικό περιθώριο (όπως πχ επιδότηση λόγω συμβολαίου) μην βιαστείτε να προβείτε σε αγορά...
Όταν βγαίνουν νέα μοντέλα κινητών, έχουν μια αρκετά υψηλή τιμή (φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Μετά από λίγους μήνες, σε αναμονή νέων συσκευών πάλι, πέφτουν αρκετά οι αρχικές τιμές των προηγούμενων. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε...
Ενδεικτικά (σύγκριση αρχικών και σημερινών τιμών, με διαφορά λίγων μηνών):
Ν95 : 721 - 589 εδώ.
Ν93i : 809 - 585 εδώ.
Iphone: 8gb 848 - 690 εδώ.
Κι όχι μόνο...

Κινητοποίηση φοιτητών

Σήμερα οι φοιτητές θα εκφράσουν την αντίθεση τους στο Νόμο-Πλαίσιο, στο Υπουργείο Παιδείας που πλέον βρίσκεται στο Μαρούσι. Δεν ξέρω αν η μεταφορά του Υπουργείου Παιδείας είχε ως κίνητρο την αποφυγή των κινητοποιήσεων, φαίνεται όμως ότι δεν έπιασε...

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά, ή το χρήμα χρόνια δεν κοιτά;

Αφορμή γι' αυτό το θέμα που ανοίγω στάθηκε ο πρόσφατος γάμος μιας 82χρονης με έναν 24χρονο που αναφέρθηκε στις ειδήσεις. Σχετικές λεπτομέρειες εδώ.
Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί να κάνει το διαχωρισμό μεταξύ αγάπης για τον σύντροφο ή για το χρήμα του συντρόφου μέσα σ' ένα γάμο, ανεξάρτητα απ' την διαφορά ηλικίας του ζευγαριού. Όμως, κάποιες καταστάσεις σαν κι αυτή εδώ, βγάζουν μάτι...

Critical Mass Ride

Ομαδικές βόλτες με τα ποδήλατα από όλους. Πολύ ευχάριστη κι ενδιαφέρουσα εμπειρία. Περισσότερα εδώ.

Θα έγραφα λεπτομέριες αλλά δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, γι' αυτό και κάνω παραπομπή στις πηγές. Το μόνο που θα πω όμως, είναι πως σε κάθε critical mass ride εύχομαι η βόλτα να μη τελειώσει. Συναντιόμαστε πολλοί ποδηλάτες κάθε μήνα (γίνεται σε πολλές πόλεις αλλά προσωπικά αναφέρομαι στην Αθήνα συγκεκριμένα) και παίρνουμε τους δρόμους ομαδικά, σαν μια τεράστια μάζα. Απ' τις καλύτερες εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε.
Ελπίζω την επόμενη φορά να είστε κι εσείς εκεί!

Όσοι μπορείτε, ελάτε στην ποδηλατοπορεία, ημέρα Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007. Μέρος συνάντησης στο Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα Αθηνάς) στις 12 το μεσημέρι.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Nip/tuck

Μια καταπληκτική δραματική σειρά στο τηλεοπτικό κανάλι star, την οποία παρακολουθώ απ' την αρχή της. Δυστυχώς το star, μετά το τέλος κάθε κύκλου, μας βάζει σε επανάληψη τα επεισόδια για να τα εμπεδώσουμε, οπότε εγώ -όπως και πολλοί άλλοι- κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα αναμένοντας τα νέα επεισόδια.
Η υπόθεση με λίγα λόγια: η ζωή δύο πλαστικών χειρούργων και καλών φίλων, κι όλα όσα διαδραματίζονται γύρω από αυτήν. Πολλά μπερδέματα, πολλές σοκαριστικές χειρουργικές σκηνές, και πολλές ανατροπές.
Η σειρά προβάλλεται καθημερινά στο σταρ, μετά τα μεσάνυχτα, και είναι κατάλληλη για ανήλικους άνω των 15 ετών.

Ο πυρετός του blogging

Αφορμή για την δημιουργία του συγκεκριμένου blog, στάθηκαν τα δεκάδες blogs που έχω διαβάσει. Με άλλα συμφωνώ και με άλλα διαφωνώ. Κυρίως, αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι πως κάποια blogs ασχολούνται με διάφορα προβλήματα, ενώ κάποια άλλα με διάφορα ευχάριστα θέματα. Το δικό μου blog θα περιέχει στοιχεία και απ' τις δυο κατηγορίες.