Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Της ...απεργίας το κάγκελο

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα οι γιατροί, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί με 24ωρη απεργία, ενώ 48ωρη απεργία για σήμερα και την Πέμπτη έχουν προκηρύξει οι μηχανικοί του Δημοσίου, οι δικηγόροι και οι δικαστικοί επιμελητές.
Απεργιακός πυρετός σε όλη τη χώρα

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των εργαζομένων στους δήμους και τις κοινότητες, οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν το απόγευμα για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, οι οποίοι θα αποφασίσουν το απόγευμα για την πορεία της απεργίας τους.

Για ό,τι αφορά τις συγκοινωνίες, δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα τα τρένα του ΟΣΕ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το Μετρό, ο προαστιακός, το τραμ και τα λεωφορεία.

Τα σωματεία εργαζομένων στο Μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο έχουν προκηρύξει και 24ωρη απεργία για αύριο.

Απεργιακός πυρετός σε όλη τη χώρα

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και όσοι ταξιδέψουν σήμερα με αεροπλάνο λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας (12-3) που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας. Επιπλέον, στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα θα κάνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος θα απεργήσουν από σήμερα έως και την Παρασκευή, ενώ η ΟΤΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (12.15-3.15) για σήμερα και 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στον χώρο της εκπαίδευσης τρίωρη στάση εργασίας (12-3) πραγματοποιούν σήμερα οι δάσκαλοι, οι οποίοι έχουν ήδη προκηρύξει και 24ωρη απεργία στις 19 Μαρτίου. Επιπλέον, οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης θα κάνουν σήμερα στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (12-2) και τις δύο πρώτες ώρες του απογευματινού (2-4).

Την απόφασή της να συμμετάσχει με αντιπροσωπεία της στις σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε χθες και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: