Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Επιστροφή του επιδόματος για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών

"Να γυρίσουν πίσω το ειδικό επίδομα για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών καλούνται εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι. Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί, ότι τα χρήματα τους δόθηκαν κατά… λάθος και τώρα τους ζητά να επιστρέψουν περισσότερα από 4.000 ευρώ ο καθένας αναδρομικά από το 1996. Μόνο στον Δήμο Καλλιθέας 27 υπάλληλοι που εργάζονται ως χειριστές υπολογιστών, έχουν λάβει την ειδοποίηση να πληρώσουν εντός 48 ωρών τα χρήματα, που σύμφωνα με το Λογιστήριο του Κράτους έπαιρναν τόσα χρόνια κατά… λάθος.
Το επίδομα πληροφορικής ανέρχεται στα 100 ευρώ μηνιαίως και το λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι που χειρίζονται υπολογιστή, σύμφωνα με την οργανική τους θέση. Τώρα οι ελεγκτές λένε, ότι το δικαιούνται μόνο όσοι εργάζονται σε τμήματα μηχανογράφησης. Οι υπόλοιποι πρέπει να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που έλαβαν από το 1996. Ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν λάβει ανάλογη ειδοποίηση, δεν έχει προσδιοριστεί. Σύμφωνα με τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι εκατοντάδες και η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει, ότι ακόμη στέλνονται ανάλογες ειδοποιήσεις."

Μάλιστα. Δηλαδή το λάθος του κράτους, θα το πληρώσουν οι πολίτες. Χώρια που τους δίνει προθεσμία μόνο 48 ώρες να βρουν τα χρήματα. Τι να πει κανείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: