Κυριακή, 18 Μαΐου 2008

Γενική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους

Τη γενική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από την 1η Ιανουαρίου 2010 προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που έχει ήδη περάσει από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο υπουργείο εκτιμούν ότι τα μέτρα μερικής απαγόρευσης του καπνίσματος που ελήφθησαν το 2002, δεν ήταν αποτελεσματικά και με το νέο νομοσχέδιο απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους που είναι κλειστοί ή στεγασμένοι.

Σε αυτούς τους χώρους περιλαμβάνονται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

Οι ιδιοκτήτες θα υποχρεώνονται να διαθέτουν ειδικούς χώρους για τους καπνιστές, πλήρως διαχωρισμένους από τους υπόλοιπους. Όσοι δεν συμμορφώνονται, θα πληρώνουν πρόστιμο 3.000 ευρώ.

«Καμπάνα» 300 ευρώ θα επιβάλεται στους «θεριακλήδες» που καπνίζουν σε «απαγορευμένες ζώνες».
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την απαγόρευσης πώλησης προϊόντων καπνού σε ανήλικους και της εισόδου σε μπαρ όσων είναι μέχρι 18 ετών.

Πηγή: madata.gr

1 σχόλιο:

kakos lykos είπε...

Μάλιστα έστω λοιπόν είμαστε μία παρέα καπνιστών και έχουμε κλείσει τραπέζι σε μία μεγάλη Αθηναϊκή πίστα, το πρόγραμμα φυσικά είναι live, θα έχουν φτιάξει μια γυάλα να μας μαντρώσουν και θα παρακολουθούμε το πρόγραμμα από την γυάλα;
Ή ο τραγουδιστής θα τρέχει πάνω κάτω συνέχεια να τραγουδάει πότε στο δικό μας χώρο και πότε στους άλλους, εις διπλούν το πρόγραμμα;Αν πρόκειται να χωρίσουν στα δύο το κέντρο με τοίχους.
Βασίζομαι σ'αυτό :
"Σε αυτούς τους χώρους περιλαμβάνονται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.
Οι ιδιοκτήτες θα υποχρεώνονται να διαθέτουν ειδικούς χώρους για τους καπνιστές, πλήρως διαχωρισμένους από τους υπόλοιπους."

Καλά πόσα θέλουν να μας τρελάνουν επιτέλους;Δεν είναι πιο απλό να υποχρεώσουν αυτές τις επιχειρήσεις να βάλουν πολλους και μεγάλους ιονιστές για καθαρισμό της ατμόσφαιρας;Που έχουν ήδη ιονιστές εδώ που τα λέμε πολλά club μικρά και μεγάλα.