Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Πρόβλημα με τον Windows media player στα Vista

Δεν ξέρω πότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα, αλλά εγώ το παρατήρησα χτες το βράδυ κάνοντας δοκιμές με το Windows Media Center. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Προσπαθούσα να ρυθμίσω ένα usb tv tuner (KWorld), το οποίο είχα στο παλιό λάπτοπ (Windows XP) και δούλευε απροβλημάτιστα με το ChrisTV. Στο νέο λάπτοπ με τα Windows Vista, αρνιόταν πεισματικά να δουλέψει σωστά το ChrisTV κι έτσι αναζήτησα άλλη εφαρμογή για χρήση tv tuner. Ύστερα από ψάξιμο κατέληξα στο DScaler που δούλευε τέλεια. Έπειτα σκέφτηκα να εγκαταστήσω το τηλεκοντρόλ του tv tuner, ώστε να δω αν μπορώ να χειρίζομαι το DScaler με αυτό. Όμως μου έδειχνε μοναδική διαθέσιμη επιλογή το Windows media center (σε άλλη περίπτωση μου δείχνει και το πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στο cd με τους οδηγούς του tv tuner, αλλά το απεγκατέστησα γιατί κι αυτό δεν μου δούλευε σωστά στα Vista). Έτσι λοιπόν προσπάθησα να ρυθμίσω τις παραμέτρους του Windows media center. Στην ανίχνευση μου έβρισκε μόνο τα ψηφιακά κανάλια και δεν είχε κάποια ρύθμιση για να επιλέξω τύπο σήματος (το tv tuner είναι και για αναλογικό και για ψηφιακό σήμα). Με τα πολλά, είδα ότι δεν γίνεται δουλειά. Προσπάθησα να ανοίξω το Windows media player μήπως έφταιγε κάτι εκεί (γιατί συνεργάζονται) και δεν άνοιγε. Πατούσα το εικονίδιο και δεν ανταποκρινόταν.
Ύστερα από τις δοκιμές με το Windows media center το παράτησα κι άνοιξα το DScaler να δω tv. Ενώ το είχα αφήσει με τις σωστές ρυθμίσεις και δούλευε ρολόι, όταν το άνοιξα είχε ασπρόμαυρη εικόνα και ήταν κομμένη στο πάνω και στο κάτω μέρος. Κοίταξα τις ρυθμίσεις και δεν μπορούσα να καταλάβω τι έφταιγε. Απ' ότι θυμόμουν, δεν είχε αλλάξει κάποια ρύθμιση. Τελικά έκανα μια επαναφορά συστήματος, σε ένα σημείο όπου το DScaler έδειχνε κανονικά την εικόνα, και όλα οκ. Δεν ξανασχολήθηκα με το Windows media center, ούτε με το τηλεκοντρόλ του tv tuner.
Ύστερα απ' όλα αυτά, googlαρα το πρόβλημα με τον Windows media player. Πάρα πολλοί χρήστες (σε ελληνικά site αλλά και σε ξένα) είχαν το ίδιο πρόβλημα. Κάποια ξεκάθαρη λύση δεν αναφερόταν πουθενά. Δοκίμασα διαγραφή του μητρώου που πρότεινε ένας χρήστης, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ακόμα και στην υποτιθέμενη επανεγκατάσταση μου βγάζει μήνυμα ότι όλα είναι εντάξει. Πραγματοποίησα κι άλλες συμβουλές χρηστών, αλλά τζίφος. Έτσι ξανάκανα επαναφορά συστήματος και δεν ασχολήθηκα άλλο. Τουλάχιστον βλέπω πλέον τηλεόραση στα Vista με το DScaler. Όσο για τον Windows media player, έτσι κι αλλιώς δεν τον χρησιμοποιούσα καθόλου, γι' αυτό και δεν ξέρω από πότε συγκεκριμένα έχει αυτό το πρόβλημα... Ήδη έχω βάλει πάρα πολλά προγράμματα στο λάπτοπ και είναι μεγάλη φασαρία να τα βγάζω ένα ένα μήπως ευθύνεται κάποιο από αυτά.
Οπότε, δεν το πειράζω και δεν με πειράζει...

1 σχόλιο:

kakos lykos είπε...

Αφού κάθεται ήσυχο στη γωνιά του άστο,αφού μπορείς και κάνεις τη δουλειά σου μη θήγεις τα κακώς κείμενα, μπορεί να σου αποβλακώσει περισσότερο το pc αν θυμώσει ;)