Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Χειρόγραφα στο Internet

Ανεβάστε τα χειρόγραφα σας στα μπλογκ σας και ενημερώστε το παρακάτω μπλογκ να τα αναρτήσει, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα.

Αντιγράφω από το μπλογκ "ΙδιογράφΩς"
(http://autographcollectors.blogspot.com/) :

"Η συλλογή αφιερώνεται στη μνήμη της Αμαλίας Καλυβίνου, που με τη στάση της, άφησε ανεξίτηλα το αποτύπωμά της στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.

Λίγα λόγια για το "Ιδιογράφως"

Η συλλογή ιδιογράφων ξεκίνησε την Κυριακή 4 Μάη 2008, την ημέρα δηλαδή που απευθύναμε την πρό(σ)κληση.
Για την ιστορία, η πρόσκληση έγραφε:

«Εντάξει, με το πληκτρολόγιο σε είδαμε...
Τα κουτσοκαταφέρνεις. Για να σε δούμε όμως και σε πιο κλασικά μέσα γραφής. Όχι, δεν ζητάμε να σκαλίσεις την πέτρα, να γράψεις στα τοιχώματα της σπηλιάς ή να πάρεις την πλάκα και το κοντύλι. Πάρε ένα στυλό, ένα μολύβι, μια πένα, ένα μαρκαδόρο, μια κηρομπογιά, ένα κραγιόν και γράψε κάτι. Κάτι που να σε αντιπροσωπεύει όμως. Γιατί όπως λέγανε και οι παλιοί scripta manent. Και πού το ξέρεις; Μπορεί κάποτε να εκδοθούμε σε λεύκωμα.
Γράψε λοιπόν, σκανάρισέ το και ανέβασέ το στο blog σου.
Και μετά "ειδοποία ρε μπούρδα Καραβάγγο" για να προσθέσουμε το αυτόγραφο στην συλλογή.»

Η ανάρτηση σημειωμάτων θα συνεχίζεται για όσο καιρό ακόμα θα υπάρχουν συμμετοχές, μια και θεωρήσαμε σωστό να μην αποκλείσουμε κανένα. Ευχαριστούμε όσους αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να πάρουν μέρος στην συλλογή αυτή. Αν κάποιο ιδιόγραφο έχει ήδη αναρτηθεί σε κάποιο blog αλλά δεν έχει αναρτηθεί στο "ιδιογράφως" αφήστε σχόλιο για να διορθώσουμε την ... αδικία."

Ανεβάζω λοιπόν κι εγώ το δικό μου:



Όλοι μας έχουμε γράψει σε πολλά μέρη (χαρτιά, θρανία, παγκάκια, κτλ), αλλά στο ίντερνετ το μόνο που έχουμε κάνει είναι να πληκτρολογούμε (οι περισσότεροι τουλάχιστον). Ελπίζω να είναι πολλοί αυτοί που θα αφήσουν το σημάδι τους στο "ΙδιογράφΩς", αυτή τη φορά με γνήσια γραφή...

2 σχόλια:

Autographcollectors είπε...

Σ' ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σου στο "Ιδιογράφως".
Πολύ όμορφο σημείωμα.
Το "αστέρι από ασημόχαρτο" αναρτήθηκε στο blog.

everything53 είπε...

Η ευχαρίστηση είναι δική μου :)
Να είστε καλά!