Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ποδηλατικός γύρος Αθήνας 2008

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου ο “18ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Βecel 2008”

Με σύνθημα "κάνε ποδήλατο με την καρδιά σου" ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνουν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου τον "18ο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας Becel 2008" που είναι αφιερωμένος στην καλή διατροφή και την υγεία.



Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.



Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε: "Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει να δρομολογείται - σε πρώτο στάδιο από το Υπουργείο Μεταφορών και εν συνεχεία από το Δήμο - η δημιουργία των δύο πρώτων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα.



Και θέλω να πω ότι όταν θα είμαστε έτοιμοι, είτε όταν θα έχουν δημιουργηθεί οι ποδηλατόδρομοι είτε και νωρίτερα, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, να εφαρμοστεί πρόγραμμα κοινής χρήσης ποδηλάτων από τους δημότες, όπως ισχύει στις Βρυξέλλες και το Παρίσι.



Είναι ανάγκη όμως να αρχίσουμε να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο, διότι ο ποδηλάτης εξακολουθεί στη χώρα μας και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις να θεωρείται αόρατος από οδηγούς Ι.Χ."



Απευθυνόμενος στον κ. Ιωαννίδη, ο Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την συμπαράστασή του στην πρωτοβουλία να θεσμοθετηθεί "Ημέρα για το Ποδήλατο" και τη βούληση να συνεργαστεί ο Δήμος Αθηναίων στη δημιουργία σταθμών ποδηλάτων.



Ο Πρόεδρος του Ο.Ν.Α. κ. Βασίλης Κικίλιας επισήμανε: "Εμείς στον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και για την υγεία τους. Ανησυχούμε για τα παιδιά της πόλης μας και για το μέλλον τους. Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας δεν είναι μία απλή αθλητική εκδήλωση. Είναι το μήνυμα που στέλνουμε προς την κοινωνία ώστε να γίνει το ποδήλατο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Να γίνει το μέσο με το οποίο θα αγαπήσουμε ξανά την Αθήνα, τις γειτονιές της και το περιβάλλον. Το ποδήλατο για εμάς συμβολίζει μια διαφορετική στάση ζωής".



Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης είπε: "Η άθληση και η πρόληψη είναι κομμάτι της ζωής μας και το ποδήλατο είναι η καλύτερη άσκηση. Εύχομαι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όπως του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης να γίνουν οργανωμένα σε όλη την Ελλάδα, ώστε να περνάνε αυτά τα μηνύματα σε όλο τον κόσμο".



Η εκκίνηση θα δοθεί από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) στις 10:00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στο Ζάππειο. Την ίδια ώρα θα γίνει και η εκκίνηση για τα άτομα με αναπηρία από την Πλ. Συντάγματος.



Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για εγγραφές και πληροφορίες:

* Στα γραφεία του Ο.Ν.Α. (Σατωβριάνδου 20, Αθήνα)
* Σε όλους τους χώρους του Ο.Ν.Α. (Κλειστά γυμναστήρια, Πολιτιστικά Κέντρα, Αθλητικά Κέντρα, Κολυμβητήρια)
* Στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Αθηναίων
* Στα Περίπτερα του Ο.Ν.Α.: Πλ. Ομονοίας (Hondos Center), Πλ. Συντάγματος (πλησίον Metro), Πανεπιστημίου (έξοδος Metro), Ερμού (Καπνικαρέα), Πλ. Κλαυθμώνος, Λ. Αλεξάνδρας (έξοδος Metro), Παγκράτι (Υμηττού & Φρύνης), Πλ. Κυψέλης, Πλ. Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, Πλ. Αγ. Νικολάου Αχαρνών



Γεμίζει Ποδήλατα το Σύνταγμα

Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, την εορταστική αθλητική εκδήλωση "Spinning Event" στην πλατεία Συντάγματος.



Tο στατικό ποδήλατο "Spinning" είναι μια νέα μορφή ποδηλασίας που έχει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 15:00, οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση του Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας Becel και να προπονηθούν δοκιμάζοντας τις αντοχές τους στα 100 στατικά ποδήλατα που θα στηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα.

Πηγή:
http://www.cityofathens.gr/el/02-10-2008-tin-kyriaki-12-oktobrioy-o-18os-podilatikos-gyros-athinas-becel-2008

1 σχόλιο:

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Θα σκίσω!
(στο στατικό ποδήλατο)