Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ο Γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με την Ανδρομέδα

Σημαντικά μεγαλύτερος σε μέγεθος και μάζα φαίνεται ότι είναι ο Γαλαξίας μας, πλησιάζοντας σημαντικά σε μέγεθος με αυτόν της Ανδρομέδας, εκτιμούν Αμερικανοί επιστήμονες ανατρέποντας την αντίληψη πολλών δεκαετιών.

Μετά από λεπτομερή χαρτογράφηση μερικών νεογέννητων άστρων του Γαλαξία, οι αστρονόμοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πλάτος του Γαλαξία είναι 15% μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύαμε, η ταχύτητα περιστροφής 10% μεγαλύτερη ενώ η μάζα είναι 50% μεγαλύτερη από αυτή που αρχικά υπολογίζαμε.

Η διαφορά στη μάζα οφείλεται στην παρουσία της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης που περιβάλλει τον Γαλαξία.

Τα πορίσματα παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα σε σύνοδο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης.

Η διαφορά σημαίνει πολλά, εξηγεί ο Μαρκ Ράιντ το Κέντρου Αστροφυσικής Χαρβαρτν-Σμιθσόνιαν και προσθέτει ότι ο Γαλαξίας μας αναβαθμίστηκε από το μικρό αδελφό της Ανδρομέδας σε δίδυμο.

Ωστόσο, οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις καθιστούν πιο βίαιο το μέλλον του Γαλαξία. Καθώς η Ανδρομέδα και ο Γαλαξίας βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης, αυτή θα είναι βιαιότερη από ό,τι αρχικά νομίζονταν.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: η σύγκρουση θα γίνει σε δύο με τρία δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

kakos lykos είπε...

"Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: η σύγκρουση θα γίνει σε δύο με τρία δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα."

Τι λόγος ανησυχίας να υπάρχει,δεν πρόκειται να το ζήσει ούτε τωρινός άνθρωπος ούτε μελλοντικός, γιατί έτσι όπως πάμε το ανθρώπινο είδος θα το έχουμε εξαφανίσει μέχρι τότε με την φαγωμάρα μας, μη σου πω και τον ίδιο τον πλανήτη.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΔΙΣ.ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ.ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ.

everything53 είπε...

Δυστυχώς ο πλανήτης μας θα έχει καταστραφεί ήδη, πολύ πριν την σύγκρουση. Και φυσικά ο μόνος που θα φταίει γι' αυτό, θα είναι ο άνθρωπος.

AATON είπε...

Θα σας διαψεύσω γιατί εγώ θα το δώ.
Τι είναι τρία δισεκατομμύρια χρόνια;
Μεθαύριο!!