Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 14-15 πέναλτι (3-3 η κανονική διάρκεια, 4-4 η παράταση)

Για άλλη μια φορά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο ελλάδας κι έκανε το Double, αφού είναι ήδη πρωταθλητής. Ο σημερινός αγώνας ήταν από τους καλύτερους που έχω δει! Αλλά ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, η ΑΕΚ έβαλε 2 γκολ στα 9 πρώτα λεπτά. Ομολογώ πως απογοητεύτηκα, αλλά δεν έχασα τις ελπίδες μου, ξέροντας πως υπήρχε πάνω από μια ώρα καιρός για να γυρίσει ο Ολυμπιακός το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με 2-2. Την τελευταία (σχεδόν) στιγμή, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 3-2. Η μισή Ελλάδα πίστεψε ότι το κύπελλο ανήκει στην ΑΕΚ. Όμως, κυριολεκτικά πλέον την τελευταία στιγμή, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, με 3-3.

Στην παράταση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-3, και η ΑΕΚ ισοφάρισε με 4-4. Δυο κόκκινες κάρτες του Ολυμπιακού, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει με μόλις 9 παίκτες. Όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή, διατήρησε το σκορ στο 4-4.

Έτσι πλέον ήρθαν τα πέναλτι. Και τι πέναλτι! 30 πέναλτι συνολικά. Πραγματικό θρίλερ, δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από την τηλεόραση. Μέχρι που ήρθε η στιγμή της λύτρωσης, με τον Νικοπολίδη ν' αποκρούει, κι αμέσως μετά (αφού ήταν η σειρά του να κάνει σουτ) να βάζει γκολ.

Ήταν από τα καλύτερα ματς που έχω δει ποτέ μου. Κι έχω δει πάρα πολλά.

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό!!! Και του χρόνου!!! :)

5 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Όταν είδα τον Νικοπολίδη να στέκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ήξερα ότι πλέον το κύπελλο ήταν δικό μας, είχε αγριέψει πολύ, τα μάτια του έβγαζαν σπίθες σαν να το είχε πάρει προσωπικά το θέμα, για τα γκολ που είχε δεχτεί.
Ο επίμονος κηπουρός τους κλάδεψε τα φτερά για το κύπελλο, άντε και του χρόνου πάλι δικό μας το διπλό!

ΛΕΩΝ είπε...

Καλά ρε παιδιά...δεν το βαρεθήκατε πια? Κάθε χρόνο τα ίδια...έχασε την χαρά κι η νίκη!
Δεν είμαι ΑΕΚ ή οτιδήποτε άλλο...μην με παρεξηγήσετε...απλώς μια διαπίστωση κάνω...καλή την πίστη πάντα!
Καλημέρα σας!

everything53 είπε...

Κακέ λύκε, μιλάς πολύ σωστά! Συμφωνώ και επαυξάνω :)

Λέων, κάθε πράγμα έχει το ενδιαφέρον του, από την νίκη της αγαπημένης ομάδας, όσο συχνά κι αν γίνεται, έως ένα ξημέρωμα που το βλέπεις ξανά και ξανά, κι όμως δεν είναι ποτέ το ίδιο... Αυτό ισχύει και τώρα :)

delfinoula είπε...

Ο άντρας μου μου είπε το εξής:

"Παρακολουθώ πάνω από 40 χρόνια μπάλλα, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί και είμαι πολύ περήφανος που είδα κάτι τετοιό αλλά και που ο Ολυμπιακός είναι στο επίκεντρο ενός τέτοιου γεγονότος."

Φαντάσου!

Καλό μήνα.

everything53 είπε...

delfinoula, να τον πιστεύεις τον άντρα σου! Λέει μεγάλες αλήθειες! :)