Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

Τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα και στον κόσμο

Άλλα δύο κρούσματα της νέας γρίπης Α/Η1Ν1 ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας ανεβάζοντας σε 41 τον αριθμό των περιστατικών. Πρόκειται δύο άνδρες, έναν 70χρονο, ελληνικής καταγωγής που ήρθε από τις Η.Π.Α., κι έναν 27χρονο Αμερικανό υπήκοο, που επίσης ήρθε από τις Η.Π.Α. Το υπουργείο Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστικό τονίζοντας πως ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και πως σύσσωμος ο τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση κρουσμάτων.

Από τα 41 περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης τα 17 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας

Χθες ανακοινώθηκε ο εντοπισμός τεσσάρων περιστατικών της νέας γρίπης από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδας.

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ανά την υφήλιο

Ο ιός Η1Ν1 συνεχίζει να εξαπλώνεται ανά τον κόσμο κυρίως στο νότιο ημισφαίριο και έχει προσβάλει έως σήμερα 44,287 άτομα σε 95 χώρες, προκαλώντας το θάνατο 180 ασθενών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Αλγερία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης. Πρόκειται για μία γυναίκα που έφτασε στο Αλγέρι από το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω Γερμανίας. Η ίδια και τα δύο παιδιά έχουν ήδη τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στην Ταϊλάνδη μέσα σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 73 νέα κρούσματα ανεβάζοντας σε 662 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στην Μπανγκόγκ και με εξαίρεση 11 περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλείας, τα υπόλοιπα είναι ήπιας μορφής.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη 4 νέων περιπτώσεων κρουσμάτων της νέας γρίπης Α στη χώρα, με τα οποία ανέρχεται σε 34, ο συνολικός αριθμός τους.

Στις παραπάνω χώρες δεν έχει σημειωθεί θανατηφόρο κρούσμα σε αντίθεση με την Αργεντινή, όπου άλλοι τρεις άνθρωποι υπέκυψαν στη νόσο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια ξεπέρασε το φράγμα των 1.000, φθάνοντας τους 1.010, εκ των οποίων οι 65 νοσηλεύονται.

Οι αρχές φοβούνται πως υπάρχει ενδεχόμενο επιδείνωσης της κρίσης λόγω της πανδημίας καθώς στη χώρα σημειώνεται κύμα κακοκαιρίας με τις θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.

Η Αργεντινή είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα από τη γρίπη A στη Λατινική Αμερική, ενώ η Χιλή έχει καταγράψει τους περισσότερους ασθενείς, 4.315 ως την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας στο Σαντιάγο. Οι θάνατοι στη χώρα αυτή από την ασθένεια ανέρχονται σε τέσσερις.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: