Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Οικολόγοι πράσινοι: Το αληθινό τους άσχημο πρόσωπο

5 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Ήταν πολύ καλοί για να ήταν αληθινοί.
Χρησιμοποίησαν την οικολογία σαν μέσο για να κερδίσουν ψήφους, υποκριτές σαν όλους και αυτοί οι χειρότεροι, αδίστακτοι προδότες.

Γεωργία είπε...

Μπράβο, everything53!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευρωεκλογές και εθνική ομοψυχία

Tου Διονυση Γουσετη / diongous@central.ntua.gr

Τους είδαν ν’ ανεβαίνουν δημοσκοπικά. Να γίνονται τρίτο κόμμα. Ν’ απειλούν. Και σκέφτηκαν πώς να τους χτυπήσουν. Ο καλύτερος τρόπος είναι τα εθνικά θέματα. Τι είναι εθνικά θέματα; Είναι αυτά που εξάπτουν και κινητοποιούν μια ορισμένη «εθνική ομοψυχία». Συνήθως για να προπηλακίσουν κάποιον. Ιμπεριαλιστής ο Ατσεσον, ανθέλλην ο Πινέιρο, μαριονέτα ο Ανάν και πάει λέγοντας. Πρόκειται για την εθνική ομοψυχία που χαντακώνει τα όποια δίκια υπάρχουν στη χώρα. Με κατάληξη οι ομόψυχοι να μιλούν εκ των υστέρων για «χαμένες ευκαιρίες».

Εστρεψαν λοιπόν τον προπηλακισμό στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων- Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, προσάπτοντάς του «ανθελληνικές» απόψεις. Τυχαίνει όμως οι απόψεις του να συμπίπτουν με απόψεις ιθαγενών ή διεθνών φορέων. Κινδυνεύουν όλοι αυτοί να κατηγορηθούν για ανθέλληνες; Οχι βέβαια. Στην εθνική ομοψυχία δεν υπάρχει συνοχή και συνέπεια.

Κατηγορήθηκε ο κ. Τρεμόπουλος ότι παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ένα αλφαβητάρι της μειονοτικής μακεδονικής γλώσσας. Το αλφαβητάρι όμως, το εξέδωσε το ελληνικό κράτος το 1924. Ισως τώρα προσπαθεί να το ξεχάσει, αλλά πλέον την ύπαρξη της γλώσσας τη βεβαιώνει το «Ευρωπαϊκό Γραφείο των Ολιγότερο Ομιλουμένων Γλωσσών» (EBLUL), που αντιπροσωπεύει 40 εκατομμύρια πολίτες που μιλούν μειονοτικές γλώσσες στην Ε.Ε. Σε συνέδριό του, εισηγητής ήταν ο Φινλανδός πρωθυπουργός Μάρτι Αχτισάαρι. Στην παρουσίαση του ίδιου βιβλίου στην Αθήνα, υπό τις ύβρεις της Χρυσής Αυγής, μετείχε και ο υπογράφων.

Ο κ. Τρεμόπουλος κατηγορήθηκε ακόμη ότι διαπραγματεύτηκε εκλογική συνεργασία με τους «εχθρούς του έθνους»: το μειονοτικό κόμμα Ουράνιο Τόξο. Ωστόσο, οι «εχθροί» έχουν ήδη συνεργαστεί εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Και όταν η Ν.Δ. κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ως προδοτικό, το Ουράνιο Τόξο αποκάλυψε ότι και η Ν.Δ. διαπραγματεύτηκε μαζί του.

Τώρα τα δύο κόμματα σιωπούν, μήπως υποστούν κι άλλες διαρροές. Ακόμα και οι ίδιοι οι Οικολόγοι- Πράσινοι τρόμαξαν και υπέκυψαν στη λογική του χαϊδέματος της εθνικής ομοψυχίας. Προσπαθούν αμήχανα να «μαζέψουν» τις δηλώσεις του υποψηφίου τους. Μια μιλούν για «κατεψυγμένες δηλώσεις». Μια δηλώνουν ότι ο κ. Τρεμόπουλος, όταν εξέφρασε τις απόψεις του, δεν ήταν κομματικό τους μέλος. Μια αποποιούνται τις διαπραγματεύσεις που όντως έκαναν με το Ουράνιο Τόξο. Η εθνική ομοψυχία, δηλαδή ο πρωτόγονος εθνικισμός, θριάμβευσε ακόμα μια φορά.

Γράφω «πρωτόγονος εθνικισμός», για να περιγράψω και να αντιδιαστείλω τον εθνικισμό που αφορά τις εδαφικές διεκδικήσεις και τα διάφορα σύμβολα, δηλαδή τον εθνικισμό της αγροτικής περιόδου μιας κοινωνίας, με τη φιλοπατρία της βιομηχανικής περιόδου. Αυτή η τελευταία αφορά την αντίληψη και την προσπάθεια να πάψει το έθνος να είναι πρώτο σε ρατσισμό και διαφθορά και τελευταίο σε ανάπτυξη και καινοτομία. Να πάψει να εξευτελίζεται και να γελοιοποιείται επειδή δεν επιτρέπει σε υπηκόους του να μιλούν τη γλώσσα των μανάδων τους. Φαίνεται πως αυτή η φιλοπατρία σπανίζει. Ας ευχηθούμε προσωρινά.

Στοππάκιος είπε...

Έχω σιχαθεί την παρελκυστική τακτική των κομμάτων, που αντί να συζητήσουν επί της ουσίας -για το περιβάλλον στην περίπτωσή μας-, μονο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους προσπαθούν να πλήξουν τον αντίπαλο, τους οικολόγους πράσινους εν προκειμένω, μεταφέροντας τη συζήτηση αλλού -τα εθνικά θέματα είναι σίγουρη τοποθέτηση. Είναι κακό βίντεο, υβριστικό και μισαλλόδοξο. Απ' ότι είδα εκπορεύεται από ένα ιστολόγιο με το όνομα hellas-orthodoxy, να μην ξεράσω. Αηδιάζω και μόνο στην ιδεολογία που κουβαλούν αυτοί οι άνθρωποι.

Στοππάκιος είπε...

Η τοποθέτηση του κ. Καφετζόπουλου στηρίζεται, υποθέτω, στη διάκριση που κάνει ο ΟΗΕ ανάμεσα σε εθνικές (national) και εθνοτικές (ethnic) μειονότητες. Εθνική είναι η μειονότητα μιας χώρας σε μια άλλη π.χ. η ελληνική (με χώρα αναφοράς την Ελλάδα) μειονότητα της Αλβανίας. Εθνοτικές είναι οι μειονότητες που δεν έχουν χώρα αναφοράς. Στην Ελλάδα οι Βλάχοι, οι Πομάκοι, οι Τσιγγάνοι και οι Σλαβομακεδόνες είναι εθνοτικές μειονότητες δηλ. λαοί διαφορετικοί από τον κυρίαρχο που ζει σ' αυτή τη χώρα, με διαφορετική γλώσσα και έθιμα και έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζονται σ' αυτή τη γλώσσα και να ζουν σύμφωνα μ' αυτά τα έθιμα. Προσέξτε ότι τους Σλαβομακεδόνες τους τοποθετεί στις εθνοτικές μειονότητες χωρίς χώρα αναφοράς. Η μόνη εθνική μειονότητα που έχουμε στην Ελλάδα είναι η τουρκική, κι αυτή αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης μειονότητας που η συνθήκη της Λοζάνης την ονόμασε πολύ αμήχανα μουσουλμανική -πράγμα απαράδεκτο να ονομάζεται μια μειονότητα ή ένας άνθρωπος με βάση τη θρησκεία του. Ήταν όμως μια αδέξια λύση γιατί την εν λόγω μειονότητα αποτελούν Τούρκοι (με χώρα αναφοράς την Τουρκία), Πομάκοι και Τσιγγάνοι (χωρίς χώρες αναφοράς). Αυτά πέρα από τηλεοπτικά παράθυρα, επικοινωνιακά τρικ και πατριωτικές κορόνες. Μην τρώτε τη φόλα ρε!!!