Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Δήθεν σεμινάρια κατά της νέας γρίπης

Παραθέτω απόσμασμα από τη σελίδα (στην οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο) http://www.madata.gr/diafora/health/42387.html :

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, είπε ο Υπουργός, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι ενημερωμένοι -έγιναν εντατικά σεμινάρια το καλοκαίρι- για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος». «Χειρότερος εχθρός είναι ο φόβος, ο πανικός και η υπερβολή», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και συνέστησε ψυχραιμία.



Παραθέτω και το αντίστοιχο σχόλιο εκπαιδευτικού, από την ίδια σελίδα:

την 09 Σεπτεμβρίου 2009, 18:14

"εντατικα σεμιναρια το καλοκαιρι;;; τι λενε ρε, τι ψεματα ειναι αυτα, μια εγκυκλιος ολη κι ολη που ειναι για γελια, κ μια ενημερωση των προισταμενων ενα μεσημερι εγινε, ακου σεμιναρια, ποιον κοροιδευουν;;;
για ο,τι γινεται καθε φορα πετανε το μπαλακι στους εκπαιδευτικους, μας κανανε φυλακες, παιδονομους, γραμματεις, αχθοφορους, τωρα μας θελουν και γιατρους για να καλυψουν την ανικανοτητα τους. μονο να δειτε τι λενε οι οδηγιες για τη γριππη και να σκεφτειτε αν εφαρμοζονται στα ελληνικα σχολεια. μας κοροιδευουν ολους."



(Ενημέρωση) Νέο σχόλιο από επίσης εκπαιδευτικό:

badwolf την 09 Σεπτεμβρίου 2009, 23:09

"Μα πως!!! ο ίδιος ο υπουργός πήρε τα όρη, τα λαγκάδια, τις ρεματιές και τις παραλίες μέσα στο κατακαλόκαιρο για να μας κάνει ιδιαίτερα σεμινάρια, με μία ντουντούκα στο χέρι μας ξετρύπωνε...και μετά ξυπνήσαμε!
Που τα πουλάνε αυτά μωρέ, μία καθαρίστρια έχουμε όλη κι όλη στο σχολείο και μόλις παρουσιαστήκαμε τον Σεπτέμβρη το μόνο που μας είπαν ήταν: "Οι εντολές από το υπουργείο είναι να καλύπτεται πλήρως το ωράριο και από την πρώτη μέρα να δώσουμε πλήρες πρόγραμμα",πλήρες πρόγραμμα ωραίο ανέκδοτο! ας μας στείλουν πρώτα τις ειδικότητες που μας λείπουν, α ναι μας είπαν και για τα λάπτοπ που θα δοθούν στους μαθητές της Α' Γυμνασίου.
Η μόνη φράση που αφορούσε το επίμαχο θέμα ήταν ότι θα βάλουν σαπούνια για την νέα γρίπη, τώρα αν αυτό θεωρείται σεμινάριο ή έστω ενημέρωση τι να πω! Μπορεί να παραμυθιάζουν τον κόσμο, αλλά εμάς που ζούμε από κοντά την κατάσταση όχι."



Ποια είναι τα υποτιθέμενα σεμινάρια κατά της νέας γρίπης; Έγιναν ποτέ τέτοια σεμινάρια; Αν ναι, όποιος τα έκανε ας ενημερώσει και τους υπόλοιπους.

4 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Δεν αντέχω άλλα τέτοια ξεσκεπάσματα.
Κάθε φορά που βλέπω τον Καραμανλή, έχω την επιθυμία να τον γιαουρτώσω με ένα τεράστιο κεσέ.
Φρίκη ανεπανάληπτου επιπέδου.
Λίγες μέρες έμειναν...

kakos lykos είπε...

Σήμερα μας έφεραν τα ειδικά αντισηπτικά υγρά(βρωμάνε ελεεινά), είναι μέσα σε πλαστικά μπουκάλια όπως το υγρό κρεμοσάπουνο με βρυσούλα και κρεμάστηκαν σε πλαστικές βάσεις στους τοίχους των διαδρόμων.

Δεν τα βλέπω να κρατάνε πάνω από μία μέρα, θα τα κάνουν παιχνίδι θα ακολουθήσουν την μοίρα του καρτοτηλέφωνου(το έσπασαν) και της πυρασφάλειας(πατάνε συνέχεια το κουμπί συναγερμού, αν καμιά ώρα πιάσουμε πραγματικά φωτιά δεν θα το πιστεύουμε πλέον).

Σήμερα έγινε και μία μικρή ενημέρωση στο σύλλογο για την γρίπη,μας έδωσαν ένα φυλλάδιο της κακιάς ώρας, τα περιβόητα καλοκαιρινά σεμινάρια που αναφέρθηκαν ήταν μία ενημέρωση που έγινε σε επίπεδο διευθυντών, εμείς στην πορεία όταν τα βρούμε μπροστά μας θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε.

Αύριο είναι ο αγιασμός κοντός ψαλμός αλληλούια που λένε, θα δούμε αν θα δουλέψει το θέμα στη πράξη, κατά την άποψή μου έχουμε να δούμε σκηνές απείρου κάλλους.

Είδα σήμερα και την μοναδική καθαρίστρια που έχουμε, ήταν εκεί, μία γυναίκα απελπιστικά αδύνατη φτερό στον άνεμο γύρω στα 55, φέτος επιτέλους έγινε μόνιμη, μέχρι πέρυσι ήταν ωρομίσθια, έφερνε βόλτα όλο το σχολείο τα απογεύματα για 300 ευρώ τα οποία δεν της τα έδιναν ποτέ στην ώρα τους, από φέτος θα είναι πρωί και θα τρέχει συνέχεια πίσω από τα παιδιά να καθαρίζει, και μόλις καθαρίσει να είναι πάλι μαύρο χάλι σε λίγα λεπτά, ένα σχολείο ολόκληρο στους αδύνατους και αδύναμους ώμους της.

Μίλησα λίγη ώρα μαζί της, μου είπε για την αγωνία της αν θα μπορέσει να είναι επαρκής να είναι όλα στην εντέλεια, μου λέει: "Ο εκπρόσωπος του υγειονομικού μας είπε ότι ο καθαρισμός των χώρων θα γίνεται μόνο με χλωρίνη,γιατί μόνο αυτή απολυμαίνει, έτσι και αλλιώς μόνο με χλωρίνη καθαρίζω, ήδη όμως μου έκαναν παρατήρηση ότι τους βρωμάει και ότι κάποια παιδιά μπορεί να έχουν αναπνευστικά προβλήματα, με τι θα καθαρίσω, θα ακούσω τις εντολές που μου δίνουν από το υπουργείο υγείας, ή το σχολείο;"

Δίνουν διαταγές τα κεφάλια και την νύφη την πληρώνουν οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας, οι καθηγητές και οι καθαρίστριες, από μας θα ζητήσουν τα ρέστα οι γονείς αν πάει κάτι στραβά αύριο, όχι από κανέναν άλλο.

Καλησπέρα Everything!

MOLEMOU είπε...

TA MONADIKA SENARIA POU PEZOUNE TOTA EINAI GIA THS EKLOGES TA UPOLOIPA ALLA LOGIA NA AGAPOIOMASTE-KALHMEROUDIA

everything53 είπε...

Αστρο - Συμμορίτες πάντα έτσι γίνεται... Πλούσιοι στα λόγια, φτωχοί στις πράξεις.

Κακέ λύκε τα παιδιά θα δουν τα μπουκάλια αυτά σαν παιχνίδι δυστυχώς. Όσο για την καθαρίστρια, τι να κάνει κι αυτή, κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες και όχι μόνο μια, καθώς και να υπάρχει σαφή θέση για το τι πρέπει να κάνει, χωρίς να βρει τον μπελά της.

Μολεμου, τώρα με τις εκλογές, θεωρούν όλα τα προβλήματα μικρής σημασίας, και κοιτάνε μόνο πως θα βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου.