Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Ασυμβατότητα και format

Έχοντας webcam αλλά επειδή λόγω λάπτοπ δεν ήθελα να την κουβαλάω απο εδώ κι απο εκεί στις συχνές μετακινήσεις μου, είπα κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή Mobiola WebCam 2 for S60 3rd Edition (είναι μια εφαρμογή που μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε webcam για χρήση στον υπολογιστή).
Αφού όλα πήγαν καλά με την εγκατάσταση, έτρεξα και τα δύο προγράμματα (pc-mobile) και συνεργάζονταν άψογα.
Άνοιξα το ManyCam 2.1 ώστε να δοκιμάσω αν σηκώνει εφέ η προβολή της εικόνας, αλλά εκεί δεν γινόταν σωστή μετάδοση, και ύστερα από λίγο έκλεινε το πρόγραμμα. Δεν πειράζει σκέφτηκα, σιγά το σπουδαίο. Το άφησα ως έχει.
Πάτησα μετά το Windows Live Messenger να κάνω δοκιμή κι εκεί. Έκανα διπλο κλικ στο εικονίδιο, και περίμενα. Δεν έγινε τίποτα. Ο υπολογιστής φερόταν σαν να μην έκανε καμιά εργασία (δεν άναβε το φωτάκι του σκληρού). Άνοιξα έναν φάκελο, άνοιγε φυσιολογικά. Πάτησα ξανά το msn, τίποτα... Δεν άνοιγε καν. Στην διαχείριση εργασιών - διεργασίες, φαινόταν πως άνοιξε η εφαρμογή όσες φορές την είχα κλικάρει, αλλά κατανάλωνε ελάχιστη μνήμη. Το έβγαλα, το ξαναέβαλα, τα ίδια. Με τα πολλά, το msn παρέδωσε πνεύμα. Είπα λοιπόν, καιρός για φορμάτ. Κι έτσι έκανα...
Αφού έγραψα σε dvd (κρατάω συχνά αντίγραφα ασφαλείας) τα σημαντικότερα αρχεία, έβαλα στο λαπτοπ το cd αποκατάστασης που ήταν μαζί με την αγορά του. Έτσι έσβησαν όλα τα αρχεία, και μπήκαν απ' την αρχή τα XP και οι απαραίτητοι drivers.
Κατόπιν, πέρασα ένα ένα τα προγράμματα που χρειάζομαι, κάνοντας συχνά σημεία επαναφοράς, όπως και πριν βάλω το Mobiola WebCam. Μόλις το έβαλα, δεν άνοιγε το msn. Απεγκατέστησα και επαναεγκατέστησα το msn, πάλι δεν άνοιγε. Έβγαλα το Mobiola WebCam, τα ίδια. Αν μπλοκάρει μια φορά, δεν ξανανοίγει το msn.
Οπότε έκανα επαναφορά συστήματος στο πιο πρόσφατο σημείο. Άνοιξε πλέον το msn χωρίς την ύπαρξη του Mobiola WebCam στον υπολογιστή. Δεν ξαναέβαλα το Mobiola WebCam και το έσβησα από το κινητό. Έτσι, δεν εμφανίστηκαν άλλα προβλήματα. Τέλος καλό, όλα καλά...