Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Α ρε Nokia!

Πολλοί απο εμάς, έχουμε ένα απλό κινητό τηλέφωνο να κάνουμε τη δουλειά μας... Δεν κρασάρει, δεν κολλάει ιούς, κτλ... Μιλάμε για τα απλά κινητά ε... Άντε που και που βάζουμε κάνα παιχνίδι ή καμιά απλή εφαρμογή.
Τι γίνεται όμως όταν ο χρήστης ενός απλού κινητού αποφασίζει να πάρει ένα smartphone; Της ...Nokia το κάγκελο! (Υπάρχουν κι άλλα, απλώς στο παράδειγμα μας θα χρησιμοποιήσω τη Nokia).
Και για να ξεκαθαρίσω τι εννοώ...
Όταν αγοράζαμε το απλό κινητό, απλά βάζαμε μέσα την sim, και τελειώσαμε. Έτοιμο! (Τα παλιότερα κινητά δεν αποθήκευαν καν τις επαφές στη μνήμη τους).
Στα smartphones, βάζεις την sim, ελέγχεις για αναβαθμίσεις στο κινητό, ψάχνεις για προγράμματα, παιχνίδια, θέματα, κι ότι άλλο μπορείς να χώσεις μέσα. Χώρια τα μηνύματα σφαλμάτων που πετάει ώρες ώρες όταν δεν ξέρεις τι βάζεις και που! (Με το συμπάθειο).
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Nokia που χρησιμοποιεί Symbian στα κινητά της, έχει τα series 40, 60, 80, και διάφορες εκδόσεις (μέχρι και την 9) και αλίμονο στον κακομοίρη που κατεβάζει με τις ώρες εφαρμογές για s60 ενώ έχει την s40 για παράδειγμα.
Προσωπικά ακολούθησα την παροιμία "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", και παρόλο που δεν είχα smartphone nokia, άρχισα να διαβάζω γι' αυτά. Αποτέλεσμα: έφτιαχνα τα smartphone nokia φίλων, κι άκουσα τις πιο αστείες -και συνάμα τραγικές- εμπειρίες.
Έχουν κολλήσει ιούς, έχουν κάνει κάτι -ένας Θεός ξέρει τι- και το κινητό συμπεριφέρεται σαν στοιχειωμένο, έχουν κατεβάσει δεκάδες εφαρμογές που δεν δούλευαν τελικά, κι άλλα πολλά.
Έχω δει γιαγιάδες με smartphones στα χέρια (δώρο κάποιου προφανώς) που όταν πατάνε άλλα κουμπιά από αυτά που ξέρουν, πανικοβάλλονται :Ρ
Συμπέρασμα: Αν έχετε απλό κινητό και θέλετε να καταλήξετε με smartphone, θα ασχοληθείτε με αυτό πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζεστε...!

2 σχόλια:

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Έχω δει γιαγιάδες με smartphones στα χέρια


Για ποιά γιαγιά χτυπάει η καμπάνα? :-P

kakos lykos είπε...

Σου πήραν δώρο smartphone πιπί μου και δεν ξέρεις τι κάνει το κάθε κουμπί; :PPPPPPPP