Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Είσαι πιο έξυπνος από ένα 10χρονο;

Είδα χτες το βράδυ τη συγκεκριμένη εκπομπή και απογοητεύτηκα. Οι λόγοι:

1. Οι ερωτήσεις ήταν πολύ χαζές.
2. Τα παιδιά δεν είχαν τους απαιτούμενους καλούς τρόπους και ήταν συνέχεια μέσα στην ειρωνία ("άμα δεν το ξέρεις αυτό τότε τι ξέρεις;", "Μα είναι δυνατόν να μην το ξέρεις αυτό;", και άλλες τέτοιες "ωραίες" φράσεις απέναντι στους μεγαλύτερους τους).
3. Οι μεγάλοι ή το έπαιζαν πολύ χαζοί κι έδιναν ηλίθιες απαντήσεις μερικές φορές, ή ήταν όντως χαζοί οπότε ντρέπομαι για την κατάντια τους.
4. Η Αλιμπέρτη έβγαζε κάτι το "ψυχρό" προς τα έξω, δεν έδινε ζωντάνια στην εκπομπή, περισσότερο περιττή φαινόταν.

Ένα από αυτά που δυσκολεύτηκα να χωνέψω: Ένας μαθηματικός δεν ήξερε πως λέγεται η διαδικασία μετατροπής ενός δεκαδικού αριθμού σε ακέραιο (στρογγυλοποίηση).

Οι εντυπώσεις μου δεν ήταν και οι καλύτερες. Μάλιστα διάβασα κάπου (φήμες ή αλήθεια, δεν ξέρω), ότι τα παιδάκια είναι κομπάρσοι (δηλαδή ηθοποιοί γενικότερα).

Ελπίζω να βρουν τα αδύνατα σημεία της εκπομπής και να τα διορθώσουν, γιατί σίγουρα μπορούν να την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα με πιο σημαντικές ερωτήσεις κι επίσης κάποιος να μάθει στα παιδάκια αυτά την έννοια της λέξης "σεβασμός". Εκτός κι αν απλώς κάνουν τα παπαγαλάκια, και κάποιος "μεγάλος" τους είπε τις δήθεν "ατάκες" που πρέπει να πετάνε για να υποτιμάνε τον κάθε διαγωνιζόμενο...

Αυτά έχει η ελληνική τηλεόραση θα μου πείτε... Και μη χειρότερα!

1 σχόλιο:

kakos lykos είπε...

Αυτή η μόδα με τα μικρομέγαλα, έχει καταντήσει αηδία, παιδιά του δημοτικού να φέρονται σαν ... αγενείς μεγάλοι, και οι μεγάλοι να γελάνε σαν χαζοχαρούμενα με τις ατάκες των πιτσιρικάδων, μέσα σε όλο αυτό το γελοίο σκηνικό και η ξινή παρουσιάστρια που στεκόταν σαν να είχε καταπιεί στέκα μπιλιάρδου, κατάντια. Ηλίθια εκπομπή για ακόμα πιο ηλίθιους θεατές. Αντίστιχο χάλι και η εκπομπή με τους λιλιπούτειους χορευτές.