Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Callanetics - Γυμναστική χωρίς κούραση

Το Callanetics είναι ένα καινούργιο είδος fitness αθλήματος, που επιδρά κυρίως στο μυϊκό σύστημα των αθλουμένων. Δημιουργός του είναι η Αμερικανίδα Callan Pinckney , από το όνομα της οποίας η λέξη " callanetics " εισήλθε στο λεξιλόγιο της αγγλικής γλώσσας. Το λεξικό " Collins English Dictionary " την περιλαμβάνει στα λήμματα του ως «σύστημα ασκήσεων με επαναλαμβανόμενες μικρές κινήσεις και μυϊκές συστολές, οι οποίες βελτιώνουν τον μυϊκό τόνο».

Το callanetics είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα εκγύμνασης και θα σας εισάγει σ' ένα καινούργιο τρόπο άθλησης, όπου δεν θα είναι απαραίτητο να κάνετε ολοένα και πιο δύσκολους συνδυασμούς βημάτων χύνοντας τόνους ιδρώτα για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό το καινούργιο fitness άθλημα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο λόγω των εντυπωσιακών αλλαγών που προσφέρει στο σώμα των αθλούμενων.

Μετά από συστηματική εξάσκηση του callanetics μπορούμε να παρατηρήσουμε τις εξής αλλαγές:

* μείωση της γενικής μάζας του σώματος και του ποσοστού του λιπώδους ιστού στο σώμα περίπου κατά 6% και 16% αντίστοιχα.
* μείωση της περιμέτρου της μέσης περίπου κατά 7% και της περιμέτρου των γοφών περίπου κατά 8%.
* βελτίωση της ευλυγισίας, της δύναμης και της αντοχής στη δύναμη.
* μείωση της ανησυχίας ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητας περίπου κατά 11% και της περιστασιακής ανησυχίας περίπου κατά 18%.

Κατά την εξάσκηση του callanetics οι ασκήσεις εκτελούνται με αργές και απαλές κινήσεις με μεγάλο αριθμό επαναλήψεων. Η τακτική του εξάσκηση του θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την προσπάθεια σας και να φτάσετε στο στόχο σας γρήγορα, απλά και πάνω από όλα με ασφάλεια. Κατά την εκτέλεση των ασκήσεων δεν πραγματοποιούνται αναπηδήσεις. Αυτό κάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης να είναι ασφαλές ακόμα και για άτομα που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα. Τα άτομα αυτά μπορούν άνετα να ασχοληθούν μαζί του, χωρίς το φόβο πιθανών τραυματισμών.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.callanetics.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανακάλυψα τυχαία τα Callanetics στη δεκαετία του'90, αγοράζοντας το βιβλίo στο αεροδρόμιο του Χηθροου. Στη συνέχεια αγορασα και όλη τη σειρά των βιντεοκασετών. Εχω κάνει και μπαλέτο και σύγχρονο χορό και γυμνάζομαι χρόνια σε γυμναστήρια και, συμπληρωματικά, διαβάζω επίσης αρκετά συστηματικά γύρω από το θέμα της γυμναστικής και του fitness. Με αυτή τη γνώση και εμπειρία, μπορώ να δηλώσω ότι τα Callanetics είναι ένα εξαιρετικό σύστημα εκγύμνασης του σώματος, που φέρνει τάχιστα αποτελέσματα, ορατά και μη. Ποτέ δεν είδα τόσο γρήγορα διαφορά λ.χ. στους στομαχικούς μυς ή στο "ψωμάκι" που έχουμε οι γυναίκες, στην έξω, πλάγια πλευρά του γλουτού. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.