Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Logitech VX Nano Cordless Laser - Ποντίκι με τον μικρότερο δέκτη usb στον κόσμο


Ο μικρότερος στον κόσμο USB δέκτης για ποντίκια απλοποιεί σημαντικά την καθημερινή χρήση των φορητών υπολογιστών.


Η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη στον χώρο των ποντικιών για φορητούς υπολογιστές είναι …ιδιαίτερα μικρή! Η Logitech, ο κορυφαίος κατασκευαστής ποντικιών στο κόσμο, παρουσίασε πρόσφατα το ποντίκι για φορητούς Logitech® VX Nano Cordless Laser. Ο μικροσκοπικός δέκτης του ποντικιού προσφέρει μεγάλη ευκολία στην μετακίνηση σε όλους τους χρήστες φορητών, είτε είναι PC είτε MacBook®. Ο δέκτης σχεδόν δεν εξέχει από το φορητό, οπότε δεν χρειάζεται να τον αποσυνδέει κανείς κάθε φορά που μετακινεί το υπολογιστή του, ή τον βάζει στη τσάντα.

Σύμφωνα με τον Rory Dooley, senior Vice President της Logitech και γενικό διευθυντή του τομέα συσκευών ελέγχου «… όλο και περισσότεροι χρήστες φορητών υπολογιστών προτιμούν ένα ασύρματο φορητό ποντίκι από την επιφάνεια κατάδειξης που έχει το μηχάνημα τους. Αυτό που κάνουν όμως με τα περισσότερα ποντίκια για φορητούς, είναι να συνδέουν και να αποσυνδέουν το δέκτη κάθε φορά που ανοίγουν τον υπολογιστή τους. Στην Logitech πετύχαμε για πρώτη φορά να κάνουμε τον ασύρματο δέκτη τόσο μικρό, ώστε να μπορεί να παραμένει συνδεδεμένος με το φορητό συνεχώς, οπότε ο χρήστης να μην χάνει τον χρόνο του αναζητώντας τον».


O πιο μικροσκοπικός ασύρματος δέκτης

Ο δέκτης του VX Nano είναι ο μικρότερος USB δέκτης στο κόσμο, (σύμφωνα με σύγκριση που έγινε μεταξύ δεκτών στα 27 ΜΗz, για ποντίκια φορητών που ήταν διαθέσιμα στην αγορά την 1η Μαρτίου 2007). Όταν τον συνδέουμε στο φορητό, είναι σχεδόν αόρατος καθώς εξέχει μόλις 8 χιλιοστά από το πλαίσιο του. Έτσι, ο χρήστης του φορητού δεν έχει φόβο ότι ο δέκτης μπορεί να σπάσει ή να βγει από κάποιο χτύπημα. Μπορεί κανείς να πει ότι ο δέκτης του VX Nano, πάει ένα βήμα παραπέρα από την φιλοσοφία Plug and Play, στην …Plug and Forget!


Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=1899&cat_id=102

1 σχόλιο:

kakos lykos είπε...

Τα προϊόντα της Logitech είναι πάρα πολύ καλά(αν εξαιρέσω ότι ξέβαψαν τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιό μου δεν έχω συναντήσει άλλο πρόβλημα ποτέ).Τα ποντίκια και στον παλιό σταθερό μου υπολογιστή αλλά στον άλλο σταθερό που έχω είναι αυτής της εταιρείας και έχουν περάσει τα πάνδεινα από μένα, από μπάνιο με φραπέ μέχρι απίστευτες τούμπες και λειτουργούν ακόμα άψογα, μακάρι να βγει αντοχής και το μικρούλι της microsoft που είναι στο laptop, αλλιώς φυσικά θα πάρω αυτό της Logitech που παρουσίασες, πράγματι το usb του βολεύει πολύ, της microsoft συνέχεια φοβάμαι ότι καμιά ώρα θα το πάρω σβάρνα με κανά πόδι :)))))))