Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Οριστικά τον Σεπτέμβριο το Τεστ Δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ

Κλείδωσε η ημερομηνία διεξαγωγής του μεγαλύτερου γραπτού διαγωνισμού στο Δημόσιο. Το τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων, που ενδιαφέρει 176.500 υποψηφίους, θα διεξαχθεί οριστικά την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Στην ημερομηνία αυτή καταλήγουν υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα. Σύμφωνα μ’ αυτά θα προηγηθεί το τεστ και θα ακολουθήσει ο γραπτός διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας Αττικής. Ηδη η Ανεξάρτητη Αρχή προετοιμάζει με έντονους ρυθμούς την ειδική γραπτή δοκιμασία.

Δρομολογήθηκε η εκτύπωση του απαντητικού φύλλου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνει τη δυνατότητα να τεθούν προς επίλυση 150 θέματα. Αυτός ο αριθμός είναι, απλώς, το όριο ασφαλείας, γιατί όπως έμαθε το «βρίσκω δουλειά» θα τεθούν 120 ερωτήματα πολλαπλών επιλογών, με τρεις ή τέσσερις πιθανές απαντήσεις για το καθένα. Τα θέματα θα είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγές από το ΑΣΕΠ τόνιζαν ότι ήρθε πλέον η ώρα να αρχίσουν οι υποψήφιοι τη συστηματική προετοιμασία τους για τη συμμετοχή τους στο γραπτό τεστ. Θεωρούν ότι ο χρόνος είναι επαρκής για τη μελέτη όλων των γνωστικών πεδίων. Να υπενθυμίσουμε ότι η ενδεικτική ύλη περιλαμβάνει τα εξής:
1. βασικές γνώσεις σχετικές με την ιστορία της ανθρωπότητας και τη γεωγραφία του πλανήτη, τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους που τα διέπουν, τους θεσμούς, τα όργανα και το πλαίσιο λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οργάνωση και τη διοίκηση του κράτους, τον πολιτισμό όπως εκφράζεται μέσα από τις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα, τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, τα σημαντικότερα ζητήματα που προβληματίζουν το σύγχρονο άνθρωπο ως σκεπτόμενο ον και πολίτη της Ελλάδας και του κόσμου κ.λπ.
2. δεξιότητες όπως η ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας και η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου, η αριθμητική αντίληψη και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων με απλούς υπολογισμούς, η αναλυτική σκέψη και η κριτική ικανότητα, ο επαγωγικός και διαγραμματικός συλλογισμός, η ικανότητα κατηγοριοποίησης, ταξινόμησης και επεξεργασίας πληροφοριών, η ταχύτητα και ακρίβεια αντίληψης, η παρατηρητικότητα, η αντίληψη του χώρου κ.λπ.

E-TIPOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: