Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Αντιδράσεις για την υπηρεσία Google Street View


Εντονες αντιδράσεις και προβληματισμό για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου εγείρει η δοκιμαστική λειτουργία του Google Street View στην Ιταλία. Η υπηρεσία αυτή παρέχει πανοραμικές φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο από την κίνηση στους δρόμους, αλλά παράλληλα καταγράφει τις κινήσεις των περαστικών, πολλές φορές με δυσάρεστες επιπτώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθούν οργανώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς με το πρόγραμμα αυτό «πλήττεται το δικαίωμα της ανωνυμίας». Αν και το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιείται σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο, η εφαρμογή του στην Ευρώπη δείχνει αμφίβολη.

Πηγή: e-tipos

3 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Δηλαδή όταν οι ρεπόρτερς τραβάνε βίντεο, για τις ειδήσεις, ή φωτογραφίες για τις εφημερίδες, και μπορεί να τραβήξουν τυχαία και τον Α ή τον Β αυτό δεν είναι καταπάτηση προσωπικών δεδομένων;Τουλάχιστον στην Google, στο Google Earth που υπάρχει αυτή η δυνατότητα να πλοηγηθείς μέσα σε πόλεις με πανοραμικές φωτογραφίες, τα πρόσωπα είναι θολά και δεν ξεχωρίζεις ποιος είναι ποιος. Ποιοι είναι λοιπόν οι παράνομοι; Κατά τη γνώμη μου τα ΜΜΕ.

kakos lykos είπε...

Ή μήπως οι live κάμερες που σου δείχνουν ζωντανά τι γίνεται σε διάφορα μέρη του πλανήτη, και στην Ελλάδα (σε κάποια σημεία) και σε πολλά μέρη της Ευρώπης, εκείνο δεν είναι καταπάτηση; Όταν τον άλλο τον βλέπεις ζωντανά να είναι αμέριμνος και να κυκλοφορεί στο δρόμο;Οι θολές φωτογραφίες του street view τους πείραξαν μετά.Έλεος!!!!

everything53 είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου! Ας κοιτάξουν καλύτερα κάποιες άλλες καταστάσεις και ύστερα ας τα βάλουν με την Google.