Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα

"Άναψε πράσινο - ποδηλατοδρόμοι και στην πόλη μας", είναι το σύνθημα της προσπάθειας του υπουργείου Μεταφορών για την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων σε πόλεις όλης της χώρας και η πρωτεύουσα ετοιμάζεται να αλλάξει τον χάρτη της.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης παρουσία και του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο μεγάλων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα, συνολικού μήκους 21,4 χιλιομέτρων.

Ο πρώτος αποτελεί ένα μεγάλο τόξο που τα πάρκα της Σχολής Χωροφυλακής στη λεωφ.Μεσογείων και των Ιλισίων, μέσω του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης. Το μήκος του φτάνει τα 13 χιλιόμετρα, ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 2 εκατ. ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του έργου τα δύο χρόνια.

Ο δεύτερος θα συνδέει το Παναθηναϊκό Στάδιο με το Φαληρικό Όρμο, ακολουθώντας πεζόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Θησείο, Ταύρο και Καλλιθέα, σταθμούς του ΗΣΑΠ, αρχαιολογικούς χώρους και θα συναντάται στο Φαληρικό Όρμο με τον μελλοντικό παραλιακό ποδηλατοδρόμο μεταξύ Τουρκολίμανου και Βάρκιζας. Το μήκος του θα είναι 8,4 χιλιόμετρα, ο προϋπολογισμός του 1,2 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ευχαρίστησε τον υπουργό Μεταφορών για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του μετρό, αλλά και για την κατασκευή των δύο ποδηλατοδρόμων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια αυτή, με μεγάλο ενθουσιασμό, τόνισε ο κ. Κακλαμάνης. "Πρέπει να σεβαστούμε τα ποδήλατα και τον ποδηλάτη", είπε ο κ. Κακλαμάνης, κάνοντας παράλληλα έκκληση στα Μέσα Ενημέρωσης να ενημερώσουν από την πλευρά τους το κοινό.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι έχει γίνει μελέτη για την πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς και εξέφρασε την επιθυμία να απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: