Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Αθώωσαν τον Σωκράτη μετά από 2.407 χρόνια

Οκτακόσιοι διακεκριμένοι Αμερικανοί νομομαθείς, ακαδημαϊκοί, εμπειρογνώμονες αλλά και πολλοί θεατές συγκεντρώθηκαν πριν λίγες μέρες στη μεγάλη αίθουσα παραστάσεων του Σαιξπηρικού Θεάτρου της Ουάσιγκτον για να δικάσουν το Σωκράτη.

Στη δίκη εξετάστηκαν εξ αρχής όλες οι κατηγορίες που βάρυναν το Σωκράτη το 399 π. χ. στην Αθήνα με σκοπό να αποφανθούν αν «είναι» ή όχι αθώος!

Ανάμεσα σε εκείνους που έκριναν τον Σωκράτη ήταν, ο αρεοπαγίτης Samuel Alito, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, που προήδρευσε, και ανώτατοι Αμερικανοί δικαστικοί όπως ο Paul Michel, ο Rosemary Collyer, ο Brett Kavanaug και ο Richard Leon, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην αναπαράσταση της αρχαίας δίκης.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αλέξανδρου Μαλλιά, πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον. Οι συνήγοροι υπεράσπισης, στήριξαν τα επιχειρήματα τους σε κλασσικά ντοκουμέντα και τόνισαν πως η καταδίκη του Σωκράτη ήταν εντελώς άδικη.
Και οι οκτακόσιοι Αμερικανοί ένορκοι κήρυξαν τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο «Αθώο».

Πηγή: http://www.madata.gr/index.php?news=24309

2 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Τους Αμερικάνους περιμέναμε τόσους αιώνες να μας πούνε αν ήταν αθώος ο Σωκράτης ή όχι(λες και δεν το ξέραμε). Και τώρα που το απέδειξαν μπορεί να αναπαυθεί ήρεμη η ψυχή του πια. Είναι ικανοί αυτοί να μιλήσουν για δικαιοσύνη;Δεν κοιτάνε τα χάλια τους που παντού φυτιλιές για πολέμους βάζουν στον κόσμο;Δήθεν οι υπερασπιστές των αδυνάτων;

everything53 είπε...

Στα λόγια όλοι είναι σπουδαίοι...
Στις πράξεις όμως;