Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Νέο iPod touch και νέα γενιά iPods

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του iPod touch δεύτερης γενιάς, που χαρακτηρίζεται από το λεπτό, καμπυλωτό, μεταλλικό σχεδιασμό του και περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή γυάλινη ευρυγώνια οθόνη 3,5 ιντσών, δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης 802.11 b/g Wi-Fi, ενσωματωμένα πλήκτρα ελέγχου έντασης, ένα ενσωματωμένο ηχείο, ένα ενσωματωμένο "επιταχυνσιόμετρο" και άλλους προηγμένους αισθητήρες και το επαναστατικό περιβάλλον χρήστη πολλαπλής αφής της Apple.

Το μοντέλο των 8GB κοστίζει 232 ευρώ και είναι ιδανικό για μουσική, ταινίες και παιχνίδια, ενώ μια συλλογή από εκατομμύρια τραγούδια, χιλιάδες χολιγουντιανές ταινίες και εκατοντάδες παιχνίδια είναι διαθέσιμα από το iTunes Store. - Το καινούργιο iPod touch είναι πιο μικρό και πιο ελαφρύ από τον προκάτοχο του. Με τις στρογγυλεμένες γωνίες του, την επίπεδη οθόνη και το καμπυλωτό και συμπαγή σχεδιασμό του, το iPod touch είναι πιο άνετο στο κράτημα και πιο φορητό από ποτέ.

Οι χρήστες του iPod touch μπορούν να επιλέξουν εκατοντάδες συναρπαστικά παιχνίδια όπως τα "Spore Origins" και "Scrabble" της Electronic Arts, και το "Real Football 2009" της Gameloft, που διατίθενται στο iTunes ή απευθείας μέσω της εφαρμογής App Store του iPod touch.

Το App Store λειτουργεί μέσω Wi-Fi, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ψάξουν, να αγοράσουν και να κατεβάσουν ασύρματα εφαρμογές κατευθείαν στο iPod touch και να τις χρησιμοποιήσουν άμεσα. Το App Store περιλαμβάνει μια απίστευτη συλλογή εφαρμογών που είναι χωρισμένες σε πολλές κατηγορίες, όπως παιχνίδια, ταξίδια, διασκέδαση, κοινωνική δικτύωση, αθλήματα και πολλά άλλα.

Προσφέροντας μέχρι και 36 ώρες μουσικής αναπαραγωγής ή 6 ώρες αναπαραγωγής video με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας του, το νέο iPod touch αποτελεί το καλύτερο υπερ-φορητό μέσο για να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική, video, τηλεοπτικές εκπομπές και παιχνίδια ενώ κινείστε. Το μοντέλο των 32GB αποθηκεύει μέχρι και 7.000 τραγούδια, 25.000 φωτογραφίες και 40 ώρες video, ενώ το μοντέλο των 16GB χωράει μέχρι και 3.500 τραγούδια, 10.000 φωτογραφίες και 10 ώρες video.

Το καινούργιο iPod touch συνεργάζεται με τη νέα εφαρμογή Genius του iTunes 8, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν αυτόματα playlists, όταν βρίσκονται στο δρόμο. Οι κάτοχοι του iPod touch μπορούν να δουν την playlist που δημιουργεί το Genius, να την ανανεώσουν επιλέγοντας διαφορετικά τραγούδια ή να την αποθηκεύσουν για να την ακούσουν αργότερα.

Το καινούργιο iPod touch περιλαμβάνει ακόμη ενσωματωμένη υποστήριξη για το Nike+ iPod και γίνεται έτσι ένας μοναδικός σύντροφος για τη γυμναστική σας. Οι χρήστες απλά τοποθετούν τον προαιρετικό αισθητήρα Nike+ iPod στο παπούτσι Nike+ και συνδέονται αυτόματα με το καινούργιο τους iPod touch για να καταγράψουν την απόσταση που τρέχουν ή να συγχρονιστούν με τα πιο καινούργια μηχανήματα στο γυμναστήριό τους.

Η σειρά iPod είναι η πιο δημοφιλής οικογένεια ψηφιακών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 160 εκατομμύρια κομμάτια.

Η εκπληκτική καινούργια σειρά προϊόντων της Apple περιλαμβάνει το iPod shuffle σε 3 ζωντανά χρώματα από 49 ευρώ, το iPod classic σε μια πολύ λεπτή έκδοση με 50% περισσότερη χωρητικότητα στην ίδια εκπληκτική τιμή 120GB με μόνο 259,77 ευρώ, το iPod nano τέταρτης γενιάς με το μοναδικό του καμπυλωτό κουτί από αλουμίνιο και γυαλί, σε εννέα ζωντανά χρώματα από 159,80 ευρώ και το iPod touch δεύτερης γενιάς από 232 ευρώ.

Οι χρήστες του iPod μπορούν να επιλέξουν από την τεράστια συλλογή αξεσουάρ που περιλαμβάνει περισσότερα από 5.000 προϊόντα φτιαγμένα αποκλειστικά για το iPod, όπως συστήματα ηχείων, αξεσουάρ fitness, μοντέρνες θήκες και προϊόντα διασύνδεσης με αυτοκίνητα, που καλύπτουν τα περισσότερα μοντέλα των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στις ΗΠΑ.

Τις νέες γενιές των προϊόντων της σειράς iPod παρουσίασε ο Steve Jobs στην εκδήλωση "Let's Rock" που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Στο iPod Touch 2G, η Apple έχει διατηρήσει όλα τα στοιχεία που έκαναν επιτυχημένο τον προκάτοχό του. Ωστόσο, η νέα συσκευή είναι λεπτότερη και διαθέτει ενσωματωμένα πλήκτρα ελέγχου της έντασης του ήχου και ενσωματωμένο ηχείο. Θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες 8GB, 16GB και 32GB.

Το iPod Nano 4G έχει υποστεί περισσότερες αλλαγές, αφού επιστρέφει σε form factor παρόμοιο με το Nano 2G.

Είναι και αυτό λεπτότερο ενώ έχει προστεθεί μια "κυρτή" γυάλινη επιφάνεια πάνω από την οθόνη, ώστε η συσκευή να εναρμονίζεται με το γενικότερο σχεδιασμό της οικογένειας.

Ανανεωμένο είναι και στο κομμάτι του interface ενώ πλέον διαθέτει και αυτό "accelerometer".

Θα διατίθεται σε χωρητικότητες 8GB και 16GB και με νέα χρωματική παλέτα "Nano-chromatic", όπως την ονομάζει η Apple.

Από τον αέρα της ανανέωσης δε θα μπορούσε να ξεφύγει και το iPod Classic. Χωρίς πολλές διαφορές, θα διατίθεται πλέον μόνο σε μία χωρητικότητα, αυτή των 120GB.

Τέλος ο κύριος Jobs παρουσίασε και την 8η έκδοση της εφαρμογής iTunes που συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τα νέα iPods. Highlight της νέας έκδοσης, το χαρακτηριστικό "Genius", χάρη στο οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν playlists με μουσικά κομμάτια που δένουν καλύτερα μεταξύ τους.

Πηγή: http://tech.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: