Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Η στιγμή της αλήθειας - ΑΝΤ1

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008 στις 21:00 το βράδυ, στον ΑΝΤ-1 έχει την πρεμιέρα του τηλεπαιχνιδιού "The moment of truth", με τον ελληνικό τίτλο "Η στιγμή της αλήθειας".
Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, μπορούν να διαβάσουν περισσότερες λεπτομέριες σε παλιότερη μου ανάρτηση, εδώ: http://everything53.blogspot.com/2008/05/moment-of-truth-reality.html
Παραθέτω διάφορα κείμενα από ιστοσελίδες (αναφέροντας και την πηγή) σχετικά με το τηλεπαιχνίδι αυτό:



Ο Μπράντον κέρδισε 100 χιλιάδες δολάρια, παραδεχόμενος πως παραγέμιζε το εσώρουχό του όταν δούλευε ως μοντέλο, σοκάροντας τη μητέρα του, ενώ η σύζυγος του Μάικλ έφυγε έξαλλη από το πλατό, όταν είδε τον άντρα της με στόχο το ίδιο ποσό να παραδέχεται πως είχε σχέση με τις δύο αδερφές της αλλά και τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου.

Της Δήμητρας Τσαμποδήμου

Τα δύο αυτά περιστατικά είναι ίσως τα πιο “αθώα” από όσα έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια τηλεθεατές, που κάθε εβδομάδα βλέπουν φανατικά τη “Στιγμή της αλήθειας”. Το προσδιοριζόμενο από τη Fox ως τηλεπαιχνίδι είναι στην ουσία ένα σκληρό ριάλιτι, που βασίζεται στον εξευτελισμό των παικτών με στόχο την τηλεθέαση και επομένως δεν θα μπορούσε παρά να μεταφερθεί και στην ελληνική τηλεόραση.
Από τη νέα σεζόν, λοιπόν, ο ΑΝΤ1 θα προβάλλει το διαβόητο τηλεπαιχνίδι κι έτσι αναζητά παίκτες έτοιμους για όλα, που μπροστά στα 200 χιλιάδες ευρώ που είναι το μεγάλο έπαθλο θα κάνουν στην άκρη οικογένεια, τιμή και αξιοπρέπεια, κάνοντας τα μηχανάκια της AGB να χτυπήσουν κόκκινο. Και πώς θα γίνει αυτό; Οι παίκτες με το που ανεβαίνουν στο πλατό συνδέονται ως άλλοι κακοποιοί ή τρομοκράτες από ανθρώπους της παραγωγής με έναν υπερσύγχρονο ανιχνευτή ψεύδους. Τότε ο παρουσιαστής αρχίζει να τους θέτει προσωπικές ερωτήσεις για κάθε αληθή και επιβεβαιωμένη από το μηχάνημα απάντηση, στις οποίες κερδίζουν χρήματα και πηγαίνουν προς τα πιο δύσκολα και άκρως εξευτελιστικά επίπεδα. Μάλιστα, η διαδικασία γίνεται πιο επίπονη για τους παίκτες, καθώς παρόντες στο στούντιο είναι συγγενείς τους οι οποίοι, όπως έχει δείξει η εμπειρία από τις ΗΠΑ, καταλήγουν σίγουρα πληγωμένοι είτε ακούσουν κάτι που δεν περιμένουν από το στόμα του δικού τους ανθρώπου είτε ο ανιχνευτής αποφανθεί πως ο συμμετέχων ψεύδεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η περίπτωση της Λόρεν Κλίρι, της παίκτριας που συμμετείχε στο πέμπτο επεισόδιο του ριάλιτι και κατάφερε με τις απαντήσεις της το βίντεο της εκπομπής να κάνει το γύρο του κόσμου μέσω ίντερνετ. Η 40άρα Κλίρι παραδέχτηκε ενώπιον του συζύγου της πως ήταν λάθος να τον παντρευτεί, με τη σωστή επιλογή να είναι ο πρώην σύντροφός της, ενώ εν συνεχεία δήλωσε πως άνετα θα τον εγκατέλειπε, για να ζήσει με την “πέτρα του σκανδάλου”. Όμως η Κλίρι δεν υπολόγισε σωστά το αλάνθαστο του ανιχνευτή ψεύδους και δεν… ήπιε νερό, καθώς όταν έφτασε στην πηγή απάντησε πως είναι καλός άνθρωπος, κάτι που το μηχάνημα θεώρησε ψέμα.
Πάντως, ο ΑΝΤ1 προς το παρόν δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο εκείνου που θα αναλάβει με τις ερωτήσεις του να “κλείσει” τα σπίτια των παικτών, αν και ως καλύτερη επιλογή εμφανίζεται ο Ανδρέας Μικρούτσικος που δεν ανήκει πια στο δυναμικό του Alpha και έχει μια εμπειρία σε ανάλογα ριάλιτι.

Πηγή: http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=23677



Το «The Moment of Truth» είναι ένα παιχνίδι που έκανε την εμφάνισή του στην Αμερική τον Ιανουάριο του 2008 στο κανάλι Fox, ενώ προηγουμένως πρωτοπαίχτηκε στην Κολομβία με τον τίτλο «Nothing But the Truth». Η πλοκή του παιχνιδιού δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα στερεότυπα ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού. Γίνονται ερωτήσεις από τον παρουσιαστή κι ο παίχτης αναλόγως την απάντηση, κερδίζει μεγάλα ποσά ή τα χάνει όλα.
Η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού όμως, βρίσκεται στο ύφος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων, οι οποίες δεν είναι απλώς προσωπικές, μα…πολύ προσωπικές (πιο προσωπικές δεν γίνεται). Οι πανούργοι παραγωγοί της εκπομπής προσαρμόζουν τις ερωτήσεις στον κάθε παίκτη και δημιουργούν τρομερή ίντριγκα.
Έτσι, έχει βρεθεί μάνα να λέει ποιο απ’ τα παιδιά της αγαπάει περισσότερο, ή γυναίκα να λέει ότι απάτησε τον σύζυγό της ή ότι κακώς δεν παντρεύτηκε τον πρώην της. Ένας παίκτης που ήταν ξυλουργός παραδέχτηκε ότι κοροϊδεύει τους πελάτες και τους παίρνει περισσότερα χρήματα. Ένας άλλος (που είχε πάει στο παιχνίδι με τη γυναίκα του και με μια οικογενειακή φίλη) ρωτήθηκε αν έχει απατήσει τη γυναίκα του με τη φίλη τους. Μόλις η σύζυγος ακούσε τον αντρούλη της να απαντάει θετικά, άρχισε να κλαίει με λυγμούς. Όλα τα επεισόδια είναι γεμάτα από τέτοια…«νόστιμα».

Θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί ο παίχτης θα πρέπει ντε και καλά να απαντήσει ειλικρινά σ’ αυτού του είδους τις ερωτήσεις. Η απάντηση είναι μάλλον απλή…
Στο παιχνίδι «συμμετέχει» κι ένας…ανιχνευτής ψεύδους! Έτσι ο παίχτης ζυγίζει πολύ καλά την απάντησή του πριν τη δώσει, για στην περίπτωση που ο ανιχνευτής ψεύδους «καταλάβει» ότι ο παίχτης ψεύδεται, τότε χάνει τα πάντα (προφανώς, εκτός από τα χρήματα ενδεχομένως και κάποια…μέλη της οικογένειάς του που ακούνε πράγματα, που ίσως δεν περίμεναν). Τώρα το κατά πόσο την διαπίστωση, την κάνει ο ανιχνευτής ψεύδους, ή κάποιο…ανθρώπινο ον πίσω από τις κάμερες, αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί εύκολα. Οι παίχτες πάντως είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν συμβόλαιο, βάσει του οποίου αποδέχονται το…αλάθητο της συσκευής.

Πηγή: http://www.pare-dose.net/blog/?p=184



«Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…Από το φθινόπωρο όλα τα μυστικά αποκαλύπτονται και η ειλικρίνεια ανταμείβεται σε ένα… αφοπλιστικό τηλεπαιχνίδι

"Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…

Από το φθινόπωρο όλα τα μυστικά αποκαλύπτονται

και η ειλικρίνεια ανταμείβεται

σε ένα… αφοπλιστικό τηλεπαιχνίδι

Ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό από όσα έχουμε δει ως τώρα, κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Αφού σημείωσε τεράστια επιτυχία στις Η.Π.Α. και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, "Η Στιγμή της Αλήθειας" έρχεται με.. απόλυτα ειλικρινείς προθέσεις, να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μυστικά!

Το νέο, ασυνήθιστο παιχνίδι δεν απαιτεί ούτε γνώσεις, ούτε τύχη. Δεν επιφυλάσσει ούτε δύσκολες ερωτήσεις, ούτε κοπιαστικές δοκιμασίες. Το μόνο πράγμα που καλούνται να κάνουν οι παίκτες, είναι να πουν την αλήθεια, να απαντήσουν δηλαδή με ειλικρίνεια σε 21 προσωπικές ερωτήσεις διεκδικώντας 200.000 ευρώ! Η θεματολογία ποικίλλει και ο… βαθμός δυσκολίας αυξάνεται σταδιακά. Ξεκινώντας από τις πιο αθώες καθημερινές ερωτήσεις και φθάνοντας σε πιο απαιτητικές, οι παίκτες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν φοβούνται την αλήθεια. Οι ψευδείς απαντήσεις, όμως, δεν κρύβονται! Καταγράφονται και αποκαλύπτονται! Κάθε ειλικρινής απάντηση προσθέτει περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό του παίκτη. Όμως, μόνο μία ψευδής απάντηση αρκεί, για να καταρρεύσουν όλες οι προηγούμενες και να χάσει ο παίκτης όλα τα χρήματα που κέρδισε!

Πόσο εύκολο είναι να μιλήσει κανείς ειλικρινά για τη ζωή του και για τους ανθρώπους της καθημερινότητάς του, για πράγματα που απλά απαιτούν αληθινή ματιά; Θα αποδειχθεί η αλήθεια πιο δυνατή από τους φόβους και τις αναστολές; Τι θα κάνουν οι παίκτες μπροστά στο δίλημμα "δύσκολη αλήθεια ή εύκολο ψέμα"; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν, όταν έρθει "Η Στιγμή της Αλήθειας". Έντονα συναισθήματα, συγκινήσεις κι εκπλήξεις περιμένουν τους παίκτες, αλλά και τους θεατές. Ο παίκτης που θα αποφασίσει συνειδητά να απαντήσει με ειλικρίνεια και στις 21 ερωτήσεις, θα φύγει… κατά 200.000 ευρώ πλουσιότερος!
Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, έρχεται "Η Στιγμή της Αλήθειας" να μας καθηλώσει από το φθινόπωρο στον ΑΝΤ1.
Δηλώστε συμμετοχή καλώντας τον αριθμό 9011515303 ή στέλνοντας με SMS τον κωδικό ΑΛ (κενό) και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας στο 54991 (χρέωση: 1,19 ευρώ).
Ευχαριστούμε πολύ
Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσων Σχέσεων

Πηγή: http://www.antenna.gr/1,184581,09,2008.aspx

3 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Έχουμε να δουμε κατινοξεμαλλιάσματααα,
τύφλα να έχουν οι μεσημεριανές εκπομπές που παρουσιάζουν την κυρία Ρούλα με τον Αλβανό της, και οι εκπομπές της Ανίτας με τα δίαφορα παρατράγουδα(σούργελα έτοιμα για όλα) που παρουσιάζει.

everything53 είπε...

Μπορεί να είναι πιο ήσυχα τα πράγματα σε σχέση με το αμερικάνικο... Σε 4 μέρες θα μάθουμε!

kakos lykos είπε...

Η ξεφτίλα τελικά δεν γνωρίζει σύνορα.
Αυτός/η που θα πάρει τα 200 πάντως, θα είναι το πιο ξεφτιλισμένο άτομο που έχει περάσει, ίκανό για όλα, ένας οπαδός του Μακιαβέλι.