Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Τα ελαττώματα μου και ο αριθμός 53

Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους μου ευχήθηκαν σήμερα για τα γενέθλια μου καθώς και την Κοκκινοσκουφίτσα που μου ευχήθηκε και μέσα από μια ανάρτηση της. Και να πω για όσους δεν ξέρουν (που πλέον είναι λίγοι) ότι το 53 στο ψευδώνυμο μου δεν είναι ούτε ηλικία, ούτε έτος γεννήσεως, ούτε αγαπημένος αριθμός, ούτε βάρος, ούτε ύψος, ούτε νούμερο παπούτσι, ούτε νούμερο παντελόνι, ούτε οτιδήποτε εξωφρενικό στο οποίο πάει ο νους σας (μεγάλη η φαντασία του ανθρώπου, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σκεφτεί), αλλά ημερομηνία γενεθλίων (5/3).
Και για όσους απορούν για το έτος γεννήσεως, είναι το 1982 κι έκλεισα τα 27.



Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Κακός Λύκος, που μάλλον αποφάσισαν να κάνουν κόμμα εναντίον μου και ν' αλλάξουν τα δεδομένα του κλασσικού παραμυθιού, με κάλεσαν σ' ένα "παιχνίδι" (ναι παιχνίδι το λέμε τώρα) όπου πρέπει να πω 10 ελαττώματά μου, κουσούρια μου, παραξενιές μου, ιδιοτροπίες μου, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Οπότε, ας μπούμε στο "ψητό"!


1. Έχω λόξα με τα βιβλία. Μεγάλη λόξα. Δεν θέλω να μου τα τσαλακώνουν, να μου τα διπλώνουν, να μου τα μουντζουρώνουν, να μου τα τσακίζουν, ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Βιβλία δικά μου πολυδιαβασμένα, είναι ακόμα σαν καινούρια.

2. Δεν θέλω να μου μιλάνε με άγχος, γιατί μου το μεταδίδουν και είναι κουραστικό. Είμαι χαλαρός άνθρωπος, όσο μπορώ τουλάχιστον, κι όταν έρθει κάποιος και μου πει κάτι τρομερό πανικόβλητος, πιο πολύ με ταράζει ο πανικός του, παρά το ίδιο το γεγονός.

3. Επειδή είμαι άνθρωπος της Υπομονής (με κεφαλαίο Ύψιλον παρακαλώ) μέχρι αηδίας, δυστυχώς αργώ στα ραντεβού μου, γιατί πάω με το πάσο μου. Λέω "δυστυχώς", γιατί αναγνωρίζω ότι για πολλούς αυτό είναι κάτι που τους ενοχλεί, έτσι προσπαθώ όσο γίνεται να κόψω αυτήν την συνήθεια.

4. Μπορεί να μη καπνίζω και να μη πίνω, αλλά μ' αρέσουν όλες οι "κακές" τροφές. Φαστ φουντ, γαριδάκια, σοκολάτες, και τα συναφή. Τα οποία τρώω σε υπερβολικές ποσότητες, και ύστερα παραπονιέμαι ότι πονάει το στομάχι μου. Ένας Θεός ξέρει πως παραμένω τόσα χρόνια σε ένα φυσιολογικό βάρος.

5. Ξεχνάω. Ξεχνάω συνέχεια, όχι λόγω αλτσχάιμερ, αλλά λόγω υπερβολικής αφηρημάδας. Όχι μόνο ξεχνάω, αλλά πολλές φορές δεν παίρνω καν χαμπάρι κάτι που γίνεται μπροστά στα μάτια μου. Δεν το συνειδητοποιώ καν.

6. Κάποιες φορές συμπεριφέρομαι ανώριμα. Χτυπάω στο δρόμο άσχετα κουδούνια κι εξαφανίζομαι, ή στην ώρα του μαθήματος πετάω χαρτάκια και στυλούς στους διπλανούς μου και γίνεται το σώσε.

7. Όταν βλέπω ποδόσφαιρο, παθιάζομαι τόσο που βάζω τις φωνές. Ευτυχώς αυτό το κάνω μόνο στο σπίτι μου, κι όχι όταν βρίσκομαι έξω. Τότε θα γινόμουν ρόμπα ξεκούμπωτη!

8. Όταν ακούω μουσική, κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι, δεν θέλω να με διακόπτουν. Εκείνη την ώρα ταξιδεύω κι ονειρεύομαι, κι ένα σκούντημα με προσγειώνει ανώμαλα στη γη.

9. Αν δεν έχω κάποια πρωινή υποχρέωση, κοιμάμαι πολλές ώρες. Αυτό γίνεται για δυο λόγους: ο ύπνος είναι πολύ γλυκός, και οι αλλαγές στα όνειρα έχουν πάντα ενδιαφέρον.

10. Θα δανειστώ ένα στίχο από ένα παλιό τραγούδι του Βασίλη Καρρά: "Το μεγαλύτερο, απ' τα ελαττώματά μου, είναι που εμπιστεύομαι εύκολα, κι ανοίγω την καρδιά μου"...



Υ.Γ. Όσους είχα υπόψιν να προσκαλέσω σ' αυτό το παιχνίδι, έπαιξαν ήδη, γι' αυτό προσκαλώ όποιον θέλει να συμμετάσχει!

13 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Και Ω Ναι!
Σε όλα είπες την πάσα αλήθεια, αλλά επειδή όπως λέει και ο λαός μας αγάπα τους φίλους σου με τα ελαττώματά τους,γι αυτό τα κάνω delete.Θα σου πω επίσης ότι αυτά δεν είναι ελαττώματα πταισματάκια είναι.Είναι το αλατοπίπερο που ολοκληρώνει το εγώ σου, βρες έστω και έναν που δεν έχει την ιδιοτροπία του, δεν θα βρεις, κι αν βρεις δεν θα είναι άνθρωπος αλλά ρομπότ.Οι άνθρωποι έχουμε συναισθήματα, κι αφού έχουμε συναισθήματα έχουμε και ιδιοτροπίες, που μας δημιουργεί η ένταση των διάφορων συναισθημάτων μας.
Μείνε όπως είσαι μην αλλάξεις, μην γίνεις ποτέ άχρωμη, άοσμη και αποστειρωμένη.
:)

Margo είπε...

Είσαι μια χαρά νέος άνθρωπος και να μείνεις κι ας γίνεται το σώσε:)

Little Hope Flags είπε...

Χρόνια σου πολλά!!!!!!
Να τα εκατοστήσεις και κάθε σου επιθυμία να πραγματοποιηθεί...να ζεις την κάθε στιγμή μέχρι την τελευταία σταγόνα, και όλες σου οι μέρες να είναι γεμάτες ευτυχία!
Εύχομαι ό,τι καλύτερο!! :)

Ανώνυμος είπε...

χρονια σου πολλα...να τα χιλιασεις σου ευχομαι και οτι επιθυμεις!!!
ακομα και τα ελαττωματα σου δεν ειναι τοσο ασχημα αρα πρεπει να εισαι "γαμω" τα παιδια!!!
και του χρονου!!!

xaroylita είπε...

Tώρα που ξεκίνησες με παιχνιδάκι, πάρε κι άλλο να έχεις. αν θέλεις παίξε. Αν πάλι όχι δεν πειράζει.. Έλα να πάρεις οδηγίες.

Φιλί

γυάλινο δάκρυ είπε...

Χρόνια σου πολλά, με υγεία και να αγαπάς ό,τι έχεις!!

Fri είπε...

Χρόνια σου πολλά με υγεία και πολλά πολλά χαμόγελα σου εύχομαι!
Και απο όσο κατάλαβα μια χαρά άνθρωπος είσαι :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

XΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ.ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 53 ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

kakos lykos είπε...

Ωραία τα δέκα ελαττώματα, που ο Θεός να τα κάνει ελαττώματα έλεος δηλαδή, τα πες, ώρα να πεις και τα 5 πράγματα που σε τσαντίζουν πιο πολύ. :PPPPPPP

kakos lykos είπε...

Άντε να τελειώσει το ποδόσφαιρο που βλέπεις να δούμε να ξεκινήσεις τις αναρτήσεις;
Δύο παιχνίδια σε περιμένουν!

:PPP

everything53 είπε...

Κακέ Λύκε, κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)
Οι ιδιοτροπίες κάποιου, είναι κομμάτι του εαυτού του, κάτι που εκφράζει την προσωπικότητά του.
Όσο για το ποδόσφαιρο, όταν το παρακολουθώ, η στιγμή είναι ιερή!
Τώρα θ' αρχίσω να κάνω κι αυτά τα δυο μπλογκοπαίχνιδα :)

everything53 είπε...

Margo, Carina, di-ne-tou, γυάλινο δάκρυ, Fri, και JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις ευχές σας και τα σχόλια σας!
Να 'στε πάντα καλά :)

everything53 είπε...

xaroylita σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση, θα παίξω :)