Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ήρθε ο καιρός για format

Εδώ και πολύ καιρό σκεφτόμουν να κάνω (πάλι) φορμάτ, για να καθαρίσει λίγο το μηχάνημα, αλλά όσο σκεφτόμουν όλα τα προγράμματα που θα πρέπει να εγκαταστήσω ξανά, και πόσο χρόνο μου παίρνει κάθε φορά, το απέφευγα.

Σήμερα λοιπόν το πήρα απόφαση, να κάνω το μηχάνημα πάλι καινούριο...

Για αρχή θα μεταφέρω όλα τα αρχεία μου στον εξωτερικό σκληρό δίσκο, από τα οποία θα μπουν πλέον τα σημαντικότερα μετά το φορμάτ (έτσι το κάνω κάθε φορά, για να μη γεμίζω ποτέ από περιττά πράγματα).

Μερικές διαδικασίες είναι πραγματικά κουραστικές, όπως η ξανά-σύνδεση των εξωτερικών συσκευών (κινητά, ipod) και η εκ νέου ρύθμιση για τον συγχρονισμό τους.

Στο τέλος όμως, αξίζει πραγματικά τον κόπο. Βρίσκονται όλα τα αρχεία συμμαζεμένα και το μηχάνημα πιο ξεκούραστο γιατί δεν τρέχουν τόσες πολλές διεργασίες όπως πριν, έτσι ανταποκρίνεται πιο άμεσα και χωρίς να ζορίζεται, με συνέπεια να θερμαίνεται και λιγότερο (όταν πρόκειται για λάπτοπ, αυτό έχει μεγάλη σημασία, ειδικά τώρα το καλοκαίρι).

Οπότε... Έχω να ρίξω ξενύχτι απόψε! Πάλι καλά που ξημερώνει Σάββατο...

4 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Ενώ τις άλλες φορές κοιμάσαι νωρίς θέλεις να μας πεις! :PPPPPPPP

Πάντως το format για όποιον έχει εξασφαλισμένο το σώσιμο των αρχείων του σε εξωτερικό σκληρό, είναι πολύ καλό για το μηχάνημα, το άσχημο είναι όταν παθαίνει κάτι ο υπολογιστής πριν προλάβεις να σώσεις, τότε δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να σωθούν όλα τα αρχεία που είχες.

ΛΕΩΝ είπε...

ΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ! Καλό κουράγιο ....θα το χρειαστείς!

SummerDream είπε...

Εμείς στο σπίτι μου χωρίς σοβαρό λόγο δεν κάνουμε φορμάτ. Ο άντρας μου έχει την φαγούρα με το που θα κολλήσει ο explorer και η ατάκα έχει γίνει κουραστική: "θέλει φορμάτ, να του κάνουμε φορμάτ". Γιατί τα προγράμματα είναι το λιγότερο... Οι drivers είναι που θέλουν τον χρόνο τους και το συνεχές βάλε-βγάλε δισκάκια για να αναγνωστούς οι οδηγοί! Και θες και μια μέρα ολόκληρη για την όλη διαδικασία!

Άντε περαστικά κι υπομονή!

everything53 είπε...

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση :Ρ Όλα καλά, πλέον το λάπτοπ είναι σαν καινούριο έχοντας μόνο τα απαραίτητα αρχεία μέσα.

Μου πήρε όλη νύχτα και μου λείπει ύπνος, αλλά θα τον αναπληρώσω απόψε...!

Καλό βράδυ να έχετε :)