Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Facebook : Όχι στις ψεύτικες παρέες-με αποκλεισμό απειλεί όσους αγοράζουν φίλους

Η διεύθυνση του Facebook προειδοποιεί πως όσοι χρήστες αγοράσουν «φίλους» από μια αμφιλεγόμενη αυστραλιανή εταιρεία μάρκετινγκ αντιμετωπίζουν μόνιμο αποκλεισμό από την υπηρεσία.
Η εταιρεία προώθησης προϊόντων uSocial.net, με έδρα το Μπρίσμπεϊν, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι πουλά 1.000 «φίλους» για 177 δολάρια, ή 5.000 «φίλους» (το όριο που θέτει το Facebook για τα στάνταρτ προφίλ) προς 654 δολάρια.
Εκτός από «φίλους», οι πελάτες της uSocial.net μπορούν επίσης να αγοράζουν «φαν», για τους οποίους μάλιστα δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Μια χιλιάδα κοστίζει 177 δολάρια, ενώ οι 10.000 τιμώνται 1.167 δολάρια.
Η υπηρεσία απευθύνεται σε διαφημιστές που επιθυμούν να προωθήσουν προϊόντα και υπηρεσίες μέσω του Facebook, αναφέρουν τα πρακτορεία Reuters και AFP.
Οι υπεύθυνοι του Facebook προειδοποιούν τώρα ότι οι πρακτικές της αυστραλιανής εταιρείας παραβιάζουν τους όρους χρήσης του κοινωνικού δικτύου.
«Από ό,τι καταλαβαίνουμε η uSocial συνδέεται [στο Facebook] ως o χρήστης και παραποιεί το λογαριασμό του» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας. «Αυτό αποτελεί παραβίαση των όρων χρήσης από την uSocial και από οποιονδήποτε συμμετέχει στα προγράμματά της».
«Εφιστούμε επομένως οποιονδήποτε πελάτης της υπηρεσίας [της uSocial] ότι ο λογαριασμός και η επένδυσή του εκτίθεται σε κίνδυνο. Αν διαπιστώσουμε ότι ένας χρήστης έχει παραβιάσει τους όρους μας, ενδέχεται να λάβουμε μέτρα εναντίον του, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης απενεργοποίησης του λογαριασμού του.
Η uSocial είχε βρεθεί νωρίτερα στο στόχαστρο του Twitter, το οποίο κατηγόρησε την εταιρεία για παρενόχληση των χρηστών του, καθώς και του Digg.com, ενός δικτυακού τόπου όπου οι χρήστες ψηφίζουν για τις αγαπημένες τους ειδήσεις, επειδή η αυστραλιανή εταιρεία πουλούσε ψήφους.

Newsroom ΔΟΛ

4 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλημέρα σας και ευχαριστούμε για το link!!

kakos lykos είπε...

Βρίσκω πολύ βλακώδες κάποιος να αγοράζει φίλους.
Οι φίλοι οι πραγματικοί δεν αγοράζονται, αλλά από ότι φαίνεται όσοι αγοράζουν ίσως να μην γνωρίζουν ούτε σαν έννοια τη λέξη φίλος.
Το να έχεις 1000 και περισσότερους διαδικτυακούς φίλους δεν σημαίνει τίποτε άλλο, από το ότι κυνηγάς απελπισμένα την αναγνώριση, μία αναγνώριση κούφια όμως.
Προτιμώ να έχω λίγους και να με διαβάζουν επειδή το επέλεξαν οι ίδιοι παρά να έχω τρελά πλασματικά νούμερα "φίλων" αγορασμένων που δεν θα με διαβάσουν ποτέ.

Καλησπέρα Everything :)

Tzeve είπε...

προφανώς όλα γίνονται για κάποιο λόγο..

everything53 είπε...

Αστρο - Συμμορίτες,
καλησπέρα. Ευχαρίστηση μου να έχω το link σας στο blog μου! Να 'στε καλά!

Κακέ λύκε, συμφωνώ με τα λεγόμενα σου. Τι είναι οι φίλοι, καφάσια με φρούτα; Ένα ευρώ ο φίλος, προλάβετε! Δεν πάμε καλά. Μάλιστα αυτοί που αγοράζουν φίλους, για ξεκάρφωμα παροτρύνουν και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Έπειτα όλοι μαζί μπλοκάρονται κρυφά μεταξύ τους για να μη διαβάζουν ο ένας τον άλλο.
Τι να πει κανείς.

Λασπολόγε, πάντα όλα γίνονται για κάποιον λόγο... Ο λόγος που αγοράζει κάποιος ψεύτικους φίλους, είναι το ότι δεν έχει αληθινούς!